Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

De 5 duurzaamste steden ter wereld

04-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
259 keer bekeken
  •  
Praag2
Karmapunten scoren? Boek dan eens ’n reis naar een van deze duurzame steden! Want daar gaat niet alleen jouw bucketlist blij van worden, maar ook het klimaat…
#1 HONG KONG
Wat deze Aziatische stad de koploper maakt? De uitgebreide mobiliteit rondom de stad, waaronder het moderne en relatief goedkope metrosysteem. Daarnaast is de Hongkong-Zhuhai-Macau-brug eind 2017 geopend. Deze brug zorgt voor een betere economische integratie tussen Hong Kong en de Pearl River Delta: het snelst groeiende gebied van het land qua inwoners.
Hong Kong 2
#2 ZURICH
Zo’n 40% van de gebouwen in Zurich bestaat uit een groen dak. De Zwitserse hoofdstad was niet voor niets een van de eerste Europese steden die zich inzette voor duurzaamheid. Sinds 1991 is het hier verplicht om alle huizen in nieuwbouwwijken te voorzien van groene daken. Hierdoor zijn de energierekeningen voor de meeste gezinnen flink gedaald.
Zurich 2
#3 PARIJS
In de Franse hoofdstad ligt het ontwerp van een 180 meter hoge wolkenkrabber! Deze energieneutrale toren is via een tuinbrug over de Seine te bereiken. Het ontwerp wordt nu al gezien als een van de meest duurzame gebouwen van Europa. Maar dat is nog niet alles… Frankrijk is in de race om van de Olympische Spelen in 2024 de duurzaamste Spelen ooit te maken! 
Parijs 2
#4 SEOUL
De Zuid-Koreaanse stad Seoul heeft in de afgelopen jaren zo’n 4 miljard euro geïnvesteerd in duurzame energie en elektrische auto’s. Wat er nog op de planning staat? Het reinigen en restaureren van de Han Gang rivier.
Seoul 2
#5 PRAAG
Ga je binnenkort naar Praag? Dan zal je sowieso één woord Tsjechisch leren: ‘pivo’, oftewel bier. De nationale drank van dit land is namelijk – je raadt het al - bier. Om in de organische stemming te blijven, bestel je een organische pint in een van de vele cafés en restaurants. Die combineer je met een bramboračka : een lokale vegetarische aardappelsoep.
Praag2
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.