Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

De topattracties van alle landen op één wereldkaart

03-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
888 keer bekeken
  •  
vouchercloud tripadvisor  thumb
Zoveel mogelijk hotspots van je verlanglijst afstrepen? Of zoveel mogelijk het off the beaten path belopen en de bezoekersmagneten vermijden? Wat voor type reiziger je ook bent, Vouchercloud maakte een wereldkaart waar je blij van gaat worden. 

Vouchercloud verzamelde namelijk data van TripAdvisor, waarbij ze per land keken naar de populairste 'Things To Do' attractie. Een deel van de resultaten is niet verrassend. Zo staat in China natuurlijk de Chinese Muur op nummer één. In India geldt de meeste waardering voor de Taj Mahal. En in Peru gaat er niets boven Machu Picchu. Hoe ’t met Nederland staat? Daar is het Rijksmuseum de meest gewaardeerde attractie. Ook niet geheel verrassend, maar dan...
Heh?
In Engeland is de Harry Potter Studio Tour populairder dan de wereldberoemde Big Ben. Bij de Verenigde Staten zou je óf de Grand Canyon óf het Empire State Building óf het Vrijheidsbeeld als topattractie verwachten. Maar neen: Central Parc is de meest gewaardeerde attractie in de United States of America. Bij Indonesië geldt hetzelfde verhaal. Niks geen Borobudur, Mount Bromo of Komodo National Park. Wat dan wel? Een waterpretpark op Bali! 
De topattracties per land zien? Klik op de wereldkaart.
Bron: Vouchercloud
vouchercloud tripadvisor
Samengevat, bestaan alle #1 attracties uit 76 natuurlijke, 54 historische, 38 publieke en 29 religieuze plekken. Uit deze dataverzameling vallen ook een aantal trends te ontdekken. Zo staat West-Europa bomvol publieke attracties, zoals musea. Oost-Europa trekt zijn bezoekers vooral met historische attracties. Zuid-Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen staan bekend om de natuurlijke hotspots. En in Azië vind je vooral een combinatie tussen historische en publieke attracties. 

Bekijk ook: Alle bizarre plekken ter wereld!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.