3 op Reis

Als bourgondiër in België: smaakvolle stops voor een dagje Brussel

01-03-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
732 keer bekeken
  •  
Brussels beer
Chocolade die smelt op je tong. Dikke Vlaamse frieten met smaakvolle mosselen. En natuurlijk een koud Belgisch biertje om het allemaal weg te spoelen. In Brussel wordt het bourgondische leven goed gevierd en daar genieten wij graag van mee. Een dag of weekend in de Belgische hoofdstad? Hier moet je zijn voor je smaakvolle stops !
Grand place
Opstarten met ontbijt
Een dagje door de stad struinen kan natuurlijk niet beginnen zonder een stevige bodem. Voor ontbijt en een goede kop koffie heb je in de buurt van het Sint-Katelijneplein de meeste kans van slagen. In de schaduw van de imposante kerk zijn er genoeg plekjes voor een stevige cappuccino, knapperige croissant of goede omelet. Voorbeelden? Café Velvet, Chicago Café en Le Pain Quotidien.
Lunchen als een Belg
In België is het heel normaal om warm te lunchen, dus waarom niet gewoon meedoen? Je bent tenslotte niet elke dag in Brussel. Het historische centrum is een ideale lunchplek, omdat je hier gelijk een sightseeing tour aan vast kan plakken. Loop langs de Grote Markt en de Beurs van Brussel en plof daarna neer bij een leuk tentje of terras. Ga voor een goed gevulde pan mosselen bijvoorbeeld naar La Roue d’Or. Wat zeker niet mag missen tijdens je lunch, is een goed Belgisch biertje. Kies bijvoorbeeld voor een Leffe, Brugse Zot of een Tripel Karmeliet. Blijf je liever op straat? Haal dan een goede portie friet bij een  fritkot  (een frietkraam) en zoek een plekje op het Grote Plein. Rondom de Beurs vind je ook veel gezellige eettenten. Je kan hier bovendien enorm goed mensen kijken. Altijd goed tijdens een stedentrip! Voorbeelden? Le Cirio, Poule & Poulette en Fin de Siècle.
Mosselen Brussel
Borreltijd!
Tegen het einde van de middag ben je ongetwijfeld moe van alle indrukken. En heb je enorm veel zin in een drankje (of vijf). Snappen we maar al te goed. Gelukkig heeft Brussel genoeg plekken om bij te komen! De leukste plek om te borrelen is afhankelijk van het weer. Straalt de zon je tegemoet? Ga dan naar het Warandepark of het Ter Kamerenbos. Gewapend met een kleedje, flesje wijn en de nodige borrelhapjes kun je hier heerlijk ontspannen. Ook zit je hier gezellig tussen de locals die van het lekkere weer willen genieten. Is het weer iets minder goedgezind? Geen probleem, want daar hebben ze in Brussel ook oplossingen voor. Genoeg plekken waar je lekker warm en knus geniet van het Belgische borreluurtje. Voorbeelden? Ponti Corner, Brewdog Brussels en Loft.

Foto: Werner Lerooy / Shutterstock.com
Ter Kamerenbos
Diner in een volksbuurt
Voor het diner ga je naar de Brusselse volksbuurt de Marollen. In deze wijk vind je veel authentieke Belgische restaurantjes en goede delicatessenzaken. Talloze restaurants, bistro’s en cafés zijn hier gevestigd, waardoor je altijd wel iets vindt dat jouw hart sneller doet kloppen. In de Marollen vind je vooral veel klassieke Belgische restaurants die hier al lange tijd zitten. De buurt was namelijk de thuishaven van de werkende klasse van Brussel. Een goede plek om je maag te vullen en je dag als bourgondiër in Brusselse stijl af te sluiten! Toch nog niet helemaal klaar met genieten? Ga voor een (of meerdere) afsluitende drankjes naar Sint Gorik. Dit gezellige plein zit vol cafés die tot in de late uurtjes open zijn… 

Werner Lerooy / Shutterstock.com
Marollen Brussel
Ook leuk: pak het he-le-maal anders aan en ga een hapje eten bij een local. 
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.