3 op Reis

Beleef de American Dream in het Wilde Westen van de USA

06-05-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
246 keer bekeken
  •  
Thumb_werkbestand
Texas werd vroeger ook wel “het Wilde Westen” genoemd. Nu staat de op één na grootste staat van Amerika bekend om de uitspraak “Everything is bigger in Texas”. Of Texas echt zo gigantisch is? Ontdek het zelf tijdens deze roadtrip, die wij voor je hebben uitgestippeld:
Welke plekken je vooral moet aantikken? Komt ‘ie:
- Houston
Van Houston naar Austin: ongeveer 165 km, 2 uur en 30 minuten
  - Austin
Van Austin naar Gruene: ongeveer 60 km, 45 minuten
  - Gruene
Van Gruene naar San Antonio: ongeveer 60 km, 40 minuten
  - San Antonio
Van San Antonio naar Texas Hill Country: ongeveer 100 km, 1 uur
  - Texas Hill Country
Van Texas Hill Country naar Forth Worth: ongeveer 400 km, 4 uur en 30 minuten
  - Fort Worth
Van Fort Worth naar Dallas: ongeveer 50 km, 30 minuten
  - Dallas 
Foto
Nieuwsgierig naar wat je in het gigantische Texas kunt ontdekken? Je leest ‘t hieronder!
Houston
Start je roadtrip in Houston, oftewel de Space City . Waar deze stad die naam aan te danken heeft? In Houston vind je het Space Center van NASA. Deze is toegankelijk voor bezoekers en is daarom een absolute must see tijdens je trip.
Austin
Sinds de jaren ‘60 ademt Austin, de hoofdstad van Texas, muziek. In maart kun je uit je plaat gaan op het South by Southwest filmfestival (oftewel SXSW). Andere tip: ga waterfietsen over de Colorado River.
Gruene
Voordat je de volgende plek aantikt, is een korte pitstop in Gruene de moeite waard! Ooit was dit dorp een verlaten ghost town; nu is het levendig en populair. De reden hiervan? De komst van de Gruene Hall: de oudste dancehall (kroeg) van Amerika! Veel country-legendes hebben hier opgetreden. Je zintuigen kunnen hier 's avonds genieten van livemuziek. 
Foto
San Antonio
De uitspraak “Everything is bigger in Texas” begrijp je wanneer je een pizza besteld bij Big Louis Pizza. Hier serveren ze de grootste pizza’s van Texas! En geloof ons: je ogen zullen hier groter zijn dan je maag. Bestel bij binnenkomst daarom vooral een doggybag! ;-)
Texas Hill Country
Deze plek is bestempeld als een van de mooiste plekken van Texas. Onderstaande foto vertelt je waarom. Bij Texas Hill Country breng je dus makkelijk een hele dag door. Van wandelen over het heuvellandschap tot een duik nemen in de rivieren.
Foto
Fort Worth
Voordat je je eindbestemming aantikt, kun je in deze stad een Amerikaanse rodeo bezoeken! Samenvatting: één groot spektakel waarbij het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. 
Thumb_werkbestand
Dallas
De stad Dallas is de plek waar president John F. Kennedy in 1963 werd vermoord. Ga daarom zeker op museumjacht en bezoek het Sixth Floor Museum. ’s Avonds kun je de Dallas Cowboys aanmoedigen tijdens een American Football wedstrijd. 
foto
Je kunt er ook voor kiezen om de cirkel rond te maken! Je boekt dan een retourticket Amsterdam – Houston! Ook kun je je roadtrip verlengen in de omliggende staten New Mexico , Oklahoma of Louisiana. Wij zeggen: doen! 
kaart
Check ook deze route die Geraldine aflegde door de USA! 
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.