Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Dieren met uitsterven bedreigd door bosbranden in Australië

11-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
167 keer bekeken
  •  
bosbranden

© VanderWolf Images / Shutterstock.com

Australië staat in brand, letterlijk. Al tijden heeft het land te kampen met extreme temperaturen van meer dan veertig graden Celsius. Verspreid over het land woeden honderden bosbranden. Niet alleen mensen, maar ook dieren worden hard door de brand getroffen. Wetenschappers schatten dat meer dan een miljard dieren de branden niet zullen overleven.
Bijna een derde van de koalaberen in het land heeft de branden bijvoorbeeld niet overleefd. Deze uitgedroogde koala komt wanhopig naar een stel wielrenners toe op zoek naar verkoeling.
Het dier is niet de enige, deze koala’s vonden beschutting in een auto.
Maar niet alleen koala’s hebben het zwaar te verduren. Deze kleine kangoeroe wordt op het laatste moment uit het vuur gehaald.
Maar lang niet alle dieren kunnen aan het vuur ontsnappen. Voor deze kangoeroe kwam het vuur te snel.
Kangaroo Island dat in het zuiden van Australië ligt is volledig ingesloten door vuur.
Daardoor worden een aantal diersoorten zelfs met uitsterven bedreigd. De buidelmuis, die alleen op Kangaroo Island leefde, is zelf zo goed als zeker uitgestorven in het wild. Hun leefgebied is door de branden volledig verwoest.
Inmiddels zijn er miljarden euro’s opgehaald om het vuur te bestrijden. De Australische brandweer krijgt daarbij hulp van over de hele wereld. Vanuit Amerika, Canada en Nieuw-Zeeland zijn brandweerlieden ingevlogen om te helpen bij het blussen. Deze helden worden met grote blijdschap in Australië ontvangen.
Het einde is helaas nog niet in zicht. De komende dagen blijft de temperatuur in Australië extreem hoog en de brandweer heeft gewaarschuwd voor een extreem risico op nog meer branden. Tot die tijd zal men zich moeten blijven inzetten om zichzelf en de dieren in veiligheid te houden.
Hopelijk wordt het snel kouder in Australië, zodat het land zich langzaam weer kan gaan herstellen en dit soort reizen snel weer mogelijk zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.