Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

De redactie tipt: onze favoriete wegdroom-afleveringen

19-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
evi - canada - wegdroom items
Grenzen zijn dicht en luchtruimen gesloten. Door de uitbraak van het coronavirus kunnen we als reiziger voorlopig geen kant meer op. In deze reisloze maanden verlangen we natuurlijk meer dan ooit naar dat avontuurlijke reisgevoel. Daarom graven we met de redactie in de archieven van 3 op Reis, om jou virtueel naar de mooiste bestemmingen te brengen. Dit zijn onze favorieten.
Nxai Pan National Park, Botswana
Chris is in Botswana, waar hij op eigen houtje door het Nxai Pan National Park reist. Hier ruilt hij zijn 4x4 in voor een ander vervoersmiddel, om de reis spectaculair af te sluiten.
Ilulissat, Groenland
Nienke reist door het prachtige Groenland. Ze is in Ilulissat, de bekendste kustplaats van Groenland die beroemd is door haar ligging tussen de ijsbergen. De immense ijsbergen en grootsheid van de natuur zijn overweldigend.
West-Ghats, India
Geraldine reist door India. Ze vaart rond op een woonboot om de backwaters te ontdekken. Vervolgens reist ze naar de bergketen de West-Ghats waar ze gaat paragliden. Afsluitend duikt ze de keuken in en leert ze de kunst van een heerlijke Indiase curry.
Sahara, Marokko
Evi maakt een bijzondere reis door Marokko. Vergeet de medina's, slangenbezweerders en het geijkte rondje op de kameel. Evi gaat juist op zoek naar de andere gezichten van Marokko. In de Sahara ontmoet ze Tahar. Hij groeide op in de woestijn en probeert met een bijzonder project het leven terug te laten keren op de plek van zijn jeugd: hij bouwt zijn eigen oase.
Caye Caulker & The Great Blue Hole, Belize
Geraldine is in het tropische Belize. Ze bezoekt het Caribische eiland Caye Caulker. Vanuit hier vaart ze richting The Great Blue Hole, een van de beroemdste duikplekken ter wereld. Geraldine maakt een duik van veertig meter diep en bewondert de magische onderwaterwereld.
Meteora, Griekenland
Maurice is in Griekenland, waar hij voor de verandering geen zonnig eiland bezoekt, maar het bergachtige binnenland: Meteora. Hier aanschouwt hij een knap staaltje Griekse bouwkunst, diep verscholen in de rotsen.
Mount Etna, Sicilië
Nienke is in Catania, Sicilië. Hier beklimt ze de grootste actieve vulkaan van Europa, de Etna. Oftewel de berg der bergen, zoals de Sicilianen dit stukje natuur ook wel noemen.
Vancouver Island, Canada
Tijdens Evi’s reis door Canada gaat ze mee op de postvlucht naar verschillende eilandjes rondom Vancouver Island. Hier gaat per kajak op zoek naar orka’s. Mét succes: ze beleeft de meest indrukwekkende kajaktocht ooit.
Lake Manyara, Tanzania
Nienke reist door Tanzania, van Moshi naar Lake Manyara National Park. Ze slaapt in de prachtige natuur, omringd door flamingo's, zebra's en olifanten.
Khatgal, Mongolië
Maurice is in Mongolië. Hij heeft de hoofdstad verlaten en is het land ingetrokken. Op het lokale Nadaam festival wordt hij uitgedaagd tot de volkssport van het land: een potje worstelen. Daarna trekt hij verder en zet hij zijn tent op in de prachtige leegte van het enorme Mongolië. 
Alle video’s al gezien? Gelukkig kan je het reisgevoel op genoeg andere manieren in huis halen. 

Meer over:

quarantaine
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.