Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

9 roadtrip wegen voor je bucketlist

27-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
169 keer bekeken
  •  
foto2
Men neme een legendarisch uitzicht, frisse lucht en een open weg. Voeg daar een auto, motor of ander willekeurig vervoersmiddel aan toe. Resultaat? Het ul-tie-me reisgevoel... En dat gevoel ga je bij onderstaande wegen sowieso krijgen.

1
. Great Ocean Road, Australië
Een kustrit over de Great Ocean Road is een van de allermooiste ter wereld. De twaalf verticaal uitstekende rotsen (ook wel De Twaalf Apostelen genoemd) krijg je hier gratis bij.
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_102
2. Dalton Highway, Alaska
Deze snelweg staat bekend als Amerika's eenzaamste weg! Zo tik je bij een rit over deze weg slechts 3 kleine steden aan. En naar restaurants, tankstations of hotels kun je fluiten! Maar die ga je vast niet missen terwijl je door de legendarische landschappen rijdt.
foto2
3. Garden Route, Zuid-Afrika
Langs de Zuid-Afrikaanse kust vind je de Garden Route. Van verborgen stranden tot aan groene bossen tot aan kuddes olifanten: de Garden Route biedt het allemaal. 

4. North Coast 500, Schotland
Deze route wordt vaak beschreven als Schotlands versie van Route 66. Deze weg is ultiem om per motor af te leggen. Tenzij je 'm in de winter wil trotseren: dan raden we een 4x4 aan!
foto5
5. Avenue of the Baobabs, Madagaskar
Deze zandweg behoort tot de hoofdwegen van Madagasker. Helaas bevinden de indrukwekkende baobab bomen zich alleen aan het begin van de weg. Maar dat neemt niet weg dat je hier sowieso een stop wil maken! Want, kijk nou...
foto7
6. Transfăgărășan, Roemenië
Het berijden van deze weg is zowat even moeilijk als de naam ervan... (spreek uit: trans-fo-ga-roh-sjan). Tóch behoort deze uitdagende route met kneitermooie berglandschappen op je bucketlist.
transfagarasan
7. Atlantic Road, Noorwegen
Vooral bij zonsondergang is de Atlantic Road een parel om te bewonderen. Op dit moment van de dag verschijnt er namelijk een oranje gloed over de weg. 
foto9
8. Pacific Coast Highway, Noord-Amerika
Deze weg is onderdeel van de California State Route, een route die je langs een groot deel van de Stille Oceaankust van de staat brengt. En laat de uitzichten bij deze snelweg nou nét zijn wat je elke dag en elke minuut van je leven wil en nodig hebt. Punt.
foto1
9. Karakoram Highway, Pakistan & China
Waarschuwing: deze weg is niet voor beginners. De route bestaat namelijk uit talloze smalle routes langs steile kliffen. Ook is de Karakoram Highway de allerhoogste geasfalteerde weg ter wereld. De weg ligt namelijk op z'n 4700 meter hoogte. Dus, heb je hoogtevrees? Sla deze route dan vooral over. (We zien het door de vingers). 
foto3
Roadtrip kriebels gekregen? Snappen we. Check daarom deze Oost-Europa roadtrip!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.