3 op Reis

7x waarom jij naar Canada wil

05-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1126 keer bekeken
  •  
XL thumb_Evi in Canada
Ongerepte natuur, wilde dieren, mega relaxte steden én het noorderlicht in één land. Maak kennis met... CANADA!

#1 BESTE LAND OM IN TE LEVEN
Canada is voor de zesde keer uitgeroepen tot het beste land ter wereld om in te leven! Het heeft namelijk de hoogste levensstandaard en nergens anders leven zóveel verschillende culturen bij elkaar. En dan hebben we het nog niet over de schone leefomgeving gehad…
plaatjessite_canada-evi
#2 24.000 KILOMETER FIETSEN
Na 25 jaar is ie ein-de-lijk af: de Great Trail oftewel het langste recreatieve pad ter wereld! De 24.000 kilometers zijn autovrij en gaan dwars door Canada. Het pad brengt je langs de stedelijke, landelijke en wilde kant van het land. Makkelijker gaat 't uitstippelen van je reis niet worden.
plaatjessite_great trail
#3 WILDE DIEREN
Canada is de place to be als het om wilde dieren gaat. Orka’s, walvissen, (ijs)beren, bizons, wapiti’s en bevers zijn een kleine greep uit de collectie. Waar je ze spot? De zwarte beer is de meest voorkomende beer in de natuur van Canada. Walvissen zijn zowel aan de oost- als westkust van Canada te zien. Orka’s check je nabij Vancouver Island. Oh en voor ijsberen moet je in ijsberenhoofdstad Churchill zijn!
plaatjessite_Canada beer
#4 RELAXTE STEDEN
Na al die natuur krijg je behoefte aan levendigheid. En laat de steden van Canada nou net bruisend en relaxt tegelijkertijd zijn! Zo staat Vancouver bekend om z’n chille sfeer, Edmonton voelt knus aan door veel onbebouwde stukken grond en Toronto is enorm multicultureel.
plaatjessite_stad
#5 SKIËN ÉN SURFEN
Skiën in Canada klinkt logisch. En dat is het ook. Want het heeft een van de beste downhill skiterreinen die er bestaan. Maar wist je dat je bij Vancouver Island ook supergoed kan surfen? Met naaldbomen in plaats van palmbomen en een droogpak in plaats van je bikini of zwembroek móet Tofino op je bucketlist.
plaatjessite_Evisurfen
#6 TREINREIZEN
De enorme afstanden maken Canada perfect voor reizen met de trein. De Rocky Mountaineer brengt je op plekken waar je anders nooit kan komen. Sommige treinen hebben zelfs panoramische dakramen. Lees: optimaal genieten van de azuurblauwe gletsjermeren, beboste valleien en besneeuwde bergtoppen. Als je geluk hebt komen er ook wilde beren op visite.
Plaatjessite Rocky mounteer
#7 NOORDERLICHT
Veel mensen denken bij het noorderlicht aan Scandinavië of IJsland. Maar de lichtshow is ook vaak in noordelijke afgelegen delen van Canada te zien! Ultieme plekken om het noorderlicht te spotten zijn Whitehorse, Yellowknife en Churchill. Waar wacht je nog op?!
plaatjessite_noorderlicht-canada
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.