Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

6 dingen die je niet verwacht in Israël

09-02-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
356 keer bekeken
  •  
Thumb 6x Israel
Op zoek naar een zomervakantiebestemming? Je zou er niet zo 1, 2, 3 aan denken, maar Israël is een mega goeie keus! En naast zon, zee en strand heeft het land nog véél meer in petto… 

#1 Overvloed aan natuur
Heuvels, rivieren, woestijnen, zeeën en stranden; Israël heeft het allemaal. In de winter kun je in het noorden skiën; in de zomer is deze spot een walhalla voor hikers. En in het zuiden? Daar kun je per jeep óf kameel de gigantische Negev-woestijn ontdekken. Deze woestijn (zie hieronder) neemt meer dan 55% van Israël in beslag. En dan hebben we de Bahai Tuinen in Haifa nog niet eens genoemd...
Natuur 6x Israël
#2 Cultuur snuiven in Jeruzalem
De hoofdstad van Israël moet op jouw bucketlist! Waarom? Je vindt hier de beroemde Klaagmuur waar je een wens kunt achterlaten. Ook de bekende Rotskoepel én de Heilig Grafkerk spot je in de stad. En dan zijn er nog een heleboel musea die een bezoek waard zijn. Hoog tijd voor een stedentrip dus! 
Cultuur snuiven 6x Israël
#3 Chillen aan het strand
Dobberen in de Dode Zee en dagenlang uitpuffen op het strand. Klinkt prima toch? Je zou het misschien niet denken, maar Israël is zéker een strandvakantie waard. Lees: 200 kilometer aan Mediterrane kust en 50 stranden! Vooral in Tel Aviv hou jij het uren vol. Daar kun je cultuur snuiven mooi afwisselen met een middag bakken in de zon. 
Strand 6x Israël
#4 Een mengelmoes van culturen
In Israël vind je een mix van culturen. De ruim vijf miljoen joden die hier leven, komen uit verschillende Westerse landen. Vooral doen: binnenwippen bij een familie voor een typisch Israëlische maaltijd. Dat kan via het online platform Betzava .
Israel cultuur 2
#5 Eten om je vingers bij af te likken  
De Arabische keuken heeft overheerlijke gerechten en zoetigheden. Zoals knafeh: een zoet oranje deeggebakje met kaas en siroop. Ook hummus, pitabroodjes en falafel vind je op iedere menukaart. Smakelijk! 
israel artikel 6x
#6 Het Madurodam van Israël
Ben je verkocht? Ga dan naar Mini-Israël. In dit miniatuurpark kun je het hele land in één dag bewonderen. In Mini-Israël staan zo’n 350 maquettes van bezienswaardigheden in het land. Alles leeft en beweegt: van mensen en dieren tot vrachtwagens en vliegtuigen.
Mini 6x Israël
Wil je nog meer inspiratie opdoen? Evi neemt je vanaf zondag mee door Israël! Om 19:50 op 3.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.