3 op Reis

6 vreemde redenen voor vluchtvertraging

07-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
xl thumb vertragingen
Vertraging. Vrolijk word je er niet van. Alleen al bij het horen van het woord wil je een Chinees telefoonboek opvreten. Maar sommige redenen voor een vertraging zijn ZO bizar... Daar moet je stiekem wel om lachen. Of huilen.
#1 Een exploderend toilet
Ben je net keurig geïnstalleerd op je vliegtuigstoel. Hoofdkussen perfect gepositioneerd. En je ogen gericht op je favo serie. Knalt er opeens een polonaise van stinkende drollen door je gangpad heen! Het gebeurde de passagiers van een vlucht tussen Los Angeles naar Nieuw-Zeeland. In dit vliegtuig knalde namelijk een toilet uit elkaar. Gevolg? Het gangpad vulde zich met drollen (en delen daarvan). Gezellig detail: de passagiers hebben drie (!) uur lang in deze stank moeten overleven. Sommige droegen zelfs maskers!
Fallback image for card
#2 Snakes On A Plane, maar dan ECHT
Bij een vlucht tussen Australië en Papoea Nieuw-Guinea klampte een slang zich vast aan de vleugel van een vliegtuig. En dat was niet zomaar een slang. We hebben het over een python van 2 meter! Op 11 kilometer hoogte vocht de slang tegen sterke wind en ijzige kou. Helaas voor de slang, heeft ‘ie het niet gered.
Fallback image for card
#3 Cats On A Plane
Over dieren en vliegtuigen gesproken… Een vliegtuig op weg van het Canadese Halifax naar Toronto had 4 uur vertraging door een kat. De 10 jaar oude kat van een passagier was namelijk vermist. IN het vliegtuig! Na alle ruimtes te hebben uitgekamd, werd Ripples de kat ein-de-lijk gevonden. Waar het huisdier zich had verstopt? In de cockpit natuurlijk!
Fallback image for card
#4 Op schildpadden tempo  
In 2016 sneakte een leger van 400 schildpadden naar binnen bij het vliegveld van New York. Een deel van deze ninja turtles marcheerde zelfs over de landingsbanen! Een aantal vliegtuigen liep daardoor vertraging op. 
Fallback image for card
#5 Vliegende tuinstoel  
Is it a bird? Is it a plane? Nee nee. Het is een man in een vliegende tuinstoel! We maken geen grap. In 1982 maakte ene Larry Walters 45 weerballonnen aan zijn tuinstoel vast. Je weet wel: zo’n gigantische ballonnen die worden gebruikt voor meteorologisch onderzoek. Een vliegtuig moest voor ‘m wijken. De waaghaals zweefde uiteindelijk bijna 5 kilometer hoog de lucht in. #normaaldoen
Fallback image for card
#6 Seksspeeltje  
Sowieso de meest gênante van dit rijtje: een trillend seksspeeltje! De 20-jarige Amanda uit Zweden werd tijdens het inladen van de bagage uit de rij gepikt. Het grondpersoneel vertrouwde de trillende geluiden uit haar tas namelijk niet. Zij haalden de beveiliging erbij. Wat er toen gebeurde? Amanda moest het speeltje uit haar tas trekken en de batterijen verwijderen, terwijl de rest van de passagiers toekeek. 
Fallback image for card
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.