3 op Reis

5x bijzondere vervoersmiddelen wereldwijd

19-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Volocopter
Adrenaline te veel? Check dan deze reisweetjes! En drop je bagage NU nog op Schiphol.

#1 Betalen met je sneaker
Je metrokaartje betalen met je sneaker? Het kan. Echt! Moet je eerst moven naar Berlijn. Want daar betaal je nu met een ov-kaart die aan je schoen zit. Wat? Ja, maar pas op! Addertje onder het gras: die sneaker draag je dan íedere dag naar college of werk. 
#2 Steilste trein ter wereld #hoogtevreesgevalletje
De aller-, állersteilste spoorlijn ter wereld vind je dicht bij huis: in Zwitserland! De aanleg kostte 47 miljoen (!) euro. Maar dan heb je ook wat! De trein knalt in vier minuten 744 meter omhoog. Om te voorkomen dat reizigers van hun stoel vallen, liggen ze horizontaal. Hallo hoogtevrees. 
#3 Keep calm in China
Zeuren tegen de NS? Stoppen! Want het kan erger. In China is treinen pas écht een hel. Eerste en tweede klas tickets kennen ze niet. En dus sta je als kaaskop uren te turen voor de ticketautomaat. Staanplekken, zitplekken op de grond (?) én de luxe keuze voor een eigen bed. China heeft het allemaal. 
#4 Vliegende taxi 
Staat Dubai op je bucketlist? Even uitstellen dan. Over vijf jaar kun je hier namelijk met een luchttaxi naar de andere kant van de stad zweven. Zonder piloot. En dat wil iedereen. Zeg maar dag tegen kneiterlange files. Durf jij het aan? 
#5 Kijktip: 17 uur nonstop voor de buis 
Zondag van plan een wekelijkse Netflix-marathon te houden? Stop! Niet doen. Want wij hebben een awesome kijktip voor je. Gewoon eens iets anders. Komt ‘ie: in Australië zenden ze dit weekend een - hou je vast - 17 uur durende treinreis uit. En dan zie je de hele reis nog niet eens! Die ging van Noord naar Zuid en duurde namelijk 54 uur! #gaap   
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.