Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

5 onbekende backpackwalhalla’s!

16-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
870 keer bekeken
  •  
Ijsland1
Alleen op reis met een rugzak is een van de leukste én goedkoopste manieren om de wereld te verkennen. De backpackwalhalla’s Thailand, Costa Rica en Australië kennen we allemaal. Maar er valt nog meer moois te ontdekken. Hier een lijst met nieuwe backpackbestemmingen, speciaal voor jou.
#1 CHILI
Chili is mooi. En heel divers. Zo vind je in het noorden de Atacama : de droogste woestijn op aarde. In het zuiden spot je het tegenovergestelde: joekels van gletsjers. Bereid je dus voor op één groot avontuur! Wat het soloreizen in Chili nóg leuker maakt, zijn de gastvrije locals. Meng je hiertussen en eet mee met ‘n Chileense barbecue: de perfecte manier om het land en de mensen écht te leren kennen.
Chili2
#2 IJSLAND
IJsland is duur. En koud. Jaha, zelfs voor Nederlandse begrippen. Het land kent lange winters en weinig zon, maar is wel magisch mooi én avontuurlijk! De hoofdstad Reykjavik is een goed begin voor jouw soloreis. Van hieruit kun je de iconische IJslandse geisers bezoeken en een duik nemen in de Blue Lagoon. Deze verwarmde spa hebben de IJslanders zelf aangelegd: het water komt uit gaten van zo’n 2000 meter diep. Iedereen die dit paradijs bezoekt, wordt getrakteerd op warm, helderblauw bronwater. Tel daar een buitengewoon landschap bij op. Oftewel: jouw oogbollen weten niet wat ze zien!
Ijsland1
#3 BULGARIJE
Dunne portemonee? Dan is Bulgarije dé oplossing voor jouw soloreis. Sofia is namelijk de goedkoopste hoofdstad van Europa. Die low-budgetovernachting heb je dus al binnen. Duik jij liever de natuur in? Check dan Vitosha Mountain. In dit natuurpark kun je kilometers wandelen en in de winter zelfs skiën.
Bulgarije
#4 GEORGIË
Georgië is een absolute must voor op je backpacklijst. Waarom? De hoofdstad Tibilisi telt alleen al tientallen bezienswaardigheden. Welke je sowieso gezien moet hebben? Fort Narikala, de Sioni-kathedraal en de Nationale Botanische Tuinen van Georgia. Ben jij een echte avonturier? Bezoek dan de Caucasus Mountains, een gebied waar je fantastisch kunt wandelen. 
Georgie
#5 MALEISIË
Maleisië is zó veelzijdig dat keuzes maken best pittig kan zijn. Trek daarom minstens een paar weken uit voor dit land. Want je wilt toch niet de orang-oetans missen? Of de beklimming van de Mount Kinabalu: de op één na hoogste berg van Zuidoost-Azië? En wat dacht je van de ongelooflijke koraalriffen op de Perhentian Islands? Dus: waar wacht je nog op? 
Maleisie
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.