Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Na de Brexit naar Engeland? Dit moet je weten!

05-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
149 keer bekeken
  •  
London
Dat de naderende Brexit nogal wat gevolgen heeft, wisten we natuurlijk wel. Een stedentrip naar Londen of Edinburgh is lekker dichtbij én heel leuk. Maar een trip naar onze westerburen kan tegelijkertijd spannend gaan worden. Wat gaat er veranderen als we naar het Verenigd Koninkrijk willen reizen? Hebben we dan een visum nodig om de Noordzee over te steken?  

1000 Words / Shutterstock.com
UK border breit

© 1000 Words / Shutterstock.com

Een kleine geruststelling: voorlopig gaat er niks veranderen. Als het Verenigd Koninkrijk eind maart de Europese Unie verlaat, gaan we eerst een overgangsperiode in. Deze periode duurt tot en met 31 december 2020. Tot die tijd heb je dus geen visum nodig, maar wel een geldig paspoort of identiteitsbewijs. Je kan komende tijd gewoon nog met de boot, trein of het vliegtuig de oversteek maken. Tijd genoeg om Queen Elizabeth een bezoekje te brengen. Of Manchester United aan te moedigen. Of de Game of Thrones locaties in Noord-Ierland te zien. Of… je snapt het wel.
GoT location Northern Ireland
En daarna?
Wat er na deze overgangsperiode gebeurt, is nog afwachten. Onze buren aan de overkant en de EU zijn het namelijk nog niet helemaal met elkaar eens. Hierdoor zijn de afspraken niet allemaal rond. Een lastig pakket voor hen, een onduidelijke situatie voor ons. In de komende paar maanden zullen de gevolgen van de Brexit zich langzaam uitvouwen. Ook voor de reiswereld is het nog afwachten. Al hopen we natuurlijk dat we gewoon vrij kunnen blijven reizen naar het land van Shakespeare, cricket en The Beatles! 
Reisinspiratie naar het Verenigd Koninkrijk nodig? Ga bijvoorbeeld naar het exotische geheim van Engeland  of ontdek de kust van het eiland .  
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.