Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Ankara

De meeste reizigers reizen af naar Istanbul maar veel minder bekend is de hoofdstad Ankara. Deze bestemming is echter zeker de moeite waard, vooral vanwege de prachtige moderne architectuur in de stad. Ankara heeft een aantal zeer geliefde plekken zoals de Kocatepe-moskee en de oude stadskern. 
In dit gedeelte van de stad vind je nog vele bezienswaardigheden zoals moskeeën, restanten van oude romeinse tempels en badhuizen. De allerbekendste plek van Ankara is echter het mausoleum van Atatürk. Dit is de laatste rustplaats van Mustafa Kemal Atatürk, de eerste president van de Republiek Turkije.
Verder is Ankara een goede plek om inkopen te doen als je van Turkse kunst en kleding houdt. Dan ben je hier volledig in je element. Ook de dichtbij liggende Princess Island en dan vooral Büyükada zijn zeker het bezoeken waard. Kebab eten in Kizilay is de laatste tip die wij geven voor Ankara.
Eten
In Ankara kan je superlekker eten. Hiervoor kan je terecht in de wijk Kizilay. Een gedeelte is hier afgesloten voor auto’s en daarom zijn er meerdere restaurants en eetkraampjes te vinden waar je in alle rust iets kan eten. Kale Washington is volgens de inwoners de beste optie om te eten in de Citadel − de grootste bezienswaardigheid van de stad. Andere leuke opties zijn: Boyacizade Konagi, Koz Kofte en Cafe des Cafes. Als je even genoeg hebt van alle Kebabs, stap dan eens bij Tapa Tapa Tapas binnen.
In steden met de grootte als die van Ankara hoef je eigenlijk nooit te vrezen of er wel een bruisend nachtleven te vinden is. Clubs zijn vooral te vinden in het zuiden van de stad. In Jazz time kan je een avond feesten op Turkse popmuziek. Om voorafgaand even rustig in de sfeer te komen kan je goed terecht bij And Evi of Eski Kandil.
Vervoer
In Ankara zelf verplaats je je het makkelijkst met de benenwagen. Al kan je ook fietsen huren en daar de stad mee verkennen. In grote steden in Turkije is verder de dolmuş  een goed vervoersmiddel. Dit zijn busjes die een vaste route rijden maar geen vaste haltes hebben.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Nieuwe Turkse Lira
Taal: Turks
ankara.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.