Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Amazone

De Amazone is het allergrootste regenwoud ter wereld. Met 5,5 miljoen vierkante meter strekt het woud zich uit over maar liefst negen landen: Brazilië, Peru, Colombia, Venezuela, Bolivia, Guyana, Suriname, Ecuador en Frans-Guyana. Ruim 60% van de immens grote Amazone ligt in Brazilië.  
Het regenwoud staat vooral bekend om z’n ongerepte natuur en de vele soorten wild life die je hier tegenkomt. Er zouden 390 miljard (!) bomen staan en miljoenen diersoorten leven. Een kleine greep uit deze diersoorten: kaaimannen, jaguars, zoetwaterdolfijnen, moerasherten en piranha’s. Maar een hoop diersoorten in de Amazone zijn überhaupt nog nooit eerder door de mens ontdekt. 
Hoe spannend ook, het is niet aan te raden zelf op ontdekkingsreis door de Amazone te gaan. Door ’t enorme doolhof aan bomen en planten raak je makkelijk verdwaald. En het is van belang om goed kennis te hebben van de (levens)gevaarlijke dieren die in ’t woud leven. Dus boek vooral een tour! De meeste jungletours beginnen vanuit de stad Manaus, een stad mídden in de Amazone. Je kunt dan bijvoorbeeld samen met een gids een nachtsafari doen om het nachtleven van de deze ongerepte jungle te leren kennen. En voor wat extra avontuur: slaap in een hangmat ín de jungle. 
Met dank aan: Responsible Travel Peru.
Eten
Nog een reden om niet in je eentje de Amazone in de gaan: er is niet op elke hoek een restaurantje waar je lekker kunt dineren. Ook daarom is het handig om samen met een gids het regenwoud te betreden. Hij kan je eventueel vertellen welke vruchten, wortels en noten je wel/niet kunt eten. Daarnaast hebben de luxere accommodaties in de Amazone natuurlijk ook genoeg voedsel. Maar zorg er vooral voor dat je zelf genoeg eten meeneemt in je backpack vóór je ’t regenwoud betreedt!   
Vervoer
Wil je dit prachtige regenwoud bezoeken? Dan is het handig om naar Manaus te vliegen. Vanaf Amsterdam duurt een vlucht naar deze stad ongeveer zeventien uur. Vervolgens boek je een tour om daadwerkelijk de jungle te bereiken. Daarnaast is het varen in een boot een leuke manier om de Amazone te verkennen. Huur een boot met gids óf boek een compleet arrangement, zodat je kan genieten van al het natuurschoon om je heen. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Hele jaar
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta:  Braziliaanse Real 
Taal: Portugees

Dennis verruilt de Braziliaanse Panatal in voor de Amazone. Maar niet voordat hij een duik in het heilzame water van de Dolina Agua Milagrosa grot heeft genomen. Op zoek naar zijn slaapplaats in het hart van de jungle stoeit hij met een enorme schildpad, hopt hij even buurland Bolivia in en wordt hem sterk afgeraden om in het water te plassen.
shutterstock_493168426

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.