Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Amalfikust

De Amalfikust is een van de mooiste kusten van Europa. Met kleurrijke huizen tegen een klif aan gebouwd en een uitzicht op de azuurblauwe zee en grote witte boten die langs varen. Deze roemrijke kust bestaat uit luxe en glamour. Waar het vooral heel erg goed vertoeven is. Waarom?

De Amalfikust begint in het westen (in het dorp Positano) en loopt door tot Vietri sul Mare in het oosten. Als je met de auto de Amalfikust binnenkomt via de route SS163, stop dan even bij het bord Positano. Daar heb je namelijk een fantastisch uitzicht over gekleurde huizen, klifwanden en een supermooie kustlijn.

Meer geweldig uitzicht over de kust van Amalfi heb je op het Terras der Oneindigheid. Dit terras hoort bij Villa Cimbrone, gebouwd in de achttiende eeuw en werd bewoond door kunstenaars en schrijvers in de negentiende eeuw. Nu is het een populaire trekpleister. Waarom? Dennis laat ‘t je zien in de video hieronder.
Eten
Aan de Amalfikust vind je in elk restaurant verse vis, zoals in restaurant Cielo Mare Terra. Dit is een van de oudste restaurants van de Amalfikust. Hier geniet je ook van verse seizoensgroente en niet onbelangrijk: van een supermooi uitzicht over de Tyrreense zee.

Typische Italiaanse gerechten zijn uiteraard pizza en pasta. Superlekkere pastagerechten eet je in familierestaurant Cumpa Cosimo, waar alles huisgemaakt is. Zélfs de kaastaart, de soufflés en het roomijs. Italiaanser kan niet.

Als je lekkere mosselen wil eten, ga dan naar La Vela. Hier heb je niet alleen heel mooi uitzicht over de zee. Ook de mosselen zijn er heerlijk. Houd je daar niet van? Dan kan je ook altijd gewoon overheerlijke vis eten. 
Vervoer
De supermooie Amalfikust is te bereiken vanaf Napels, via de A3 en de SP1. Maar ook vanaf Salerno via de A3 en via de SS163. Voorral die laatste route is spectaculair, met uitzicht over de zee. Maak een roadtrip door Italië net als Dennis met een rode Ferrari.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Italiaans
amalfikust.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.