Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Algarve

Het allerzuidelijkste puntje van Portugal, de Algarve is een waar surfparadijs. Elke zomer reizen jonge surfgoden, oude hippies en backpackers naar dit zonnige gedeelte van Portugal om te ontspannen op de stranden en te genieten van de zee. Vooral door de kleine baaitjes, grote rotsformaties, rollende golven en relatief weinig toerisme is de Algarve een topbestemming.

De mooiste stad in de Algarve is Faro. Vooral vanwege de lange historie is een bezoek aan de stad zeker de moeite waard. Er wonen al meer dan tweeduizend (!) jaar mensen op deze plek. Maar de Algarve bezoek je eigenlijk niet voor de steden of dorpen, maar voor de stranden en vooral voor de zee. Bijvoorbeeld om lekker te kitesurfen: plank onder je voeten, zeil in de lucht en gaan. Hou jij het liever wat lager? Pak gewoon een normaal surfboard. En heb je geen zin om nat te worden, stap dan op een boot om naar de eilanden bij Ria Formosa te varen. Als je geluk hebt, spot je onderweg nog wat dolfijnen of zeepaardjes. Terug op het vasteland kan je trouwens heerlijk ontspannen met een massage van Barre de Groot.
Eten
Als je met de boot naar Ria Formosa bent gevaren, dan raden wij je aan met een watertaxi naar Ilha do Farol door te varen. Hier vind je het barretje Mar a Mais. Typisch Portugees eten kan bij Ado Jaoa en Maramais, een gezellig surfersbar. Je kan ook blijven slapen op de eilanden, want hier is namelijk een camping. In de Algarve is het verder ook echt super om kooklessen te nemen bij Taste Algarve.

Het eten in de Algarve bestaat uit vis, vis en nog eens vis. Taste Algarve, Mar a Mais en Restaurante Canico zijn enkele benoemswaardige restaurants. En bij Canico spelen 's zomers ook dj's en bands. Lekker genieten van een vers visje, een biertje en lekkere muziek. Als je geen vis meer kan zien, rij dan naar Pizza Pazza waar je heelijk dunne pizza's krijgt.
Uitgaan kan overal in de Algarve. Hou per dorp in de gaten wat er te doen is. Overal spelen 's avonds wel bandjes of draaien er dj's. En op het plaatselijke strand is altijd wel wat te doen! Zorg dan wel voor je eigen drank.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Portugees
algarve.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.