Sfeerfoto van 3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag de mooiste compilaties om 19:40 uur op NPO 3.npo3

Voor jouw dagelijkse dosis duurzame reisinspiratie
3 op Reis

Albuquerque

Albuquerque is de hoofdstad van New Mexico en ligt aan de legendarische Route 66. Een van de grote trekpleisters is Sandia Peek, de langste kabelbaan van Amerika . Van hier heb je een geweldig uitzicht over de canyons. Bezoek ook vooral de Movie Ranch Eaves, een bekende western filmset. Of ga langs bij de Bonanzo Creek Movie Ranch.
Hier vandaan kan je door rijden naar het filmische Monument Valley. Vanaf hier ben je anderhalf uur verder van Canyon de Chelly, een gebied dat volledig toebehoort aan het Navajo-volk. Houd er rekening mee dat dit gebied alleen toegankelijk is onder leiding van een ranger of een officiële Navajo-gids.
Voor wie van ongerept natuurschoon houdt, is vooral de omgeving van Albuquerque een zeer toffe bestemming. Een van de tofste evenementen in de stad is de Albuquerque International Balloon Fiesta, waarbij honderden heteluchtballonen tegelijkertijd de lucht vullen. En dat zorgt voor een ongekend mooie skyline.
Eten
Voor het breedste scala aan culinaire hoogstanden ben je in de wijk Nob Hill aan het goede adres. Dit wordt gezien als een van de leukste wijken van de stad. Een avond uiteten kan je hier prima combineren met een middag shoppen en een nacht stappen.
Zoals het bekende spreekwoord luidt: ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar. Begin je trip daarom met een stevig ontbijt bij Satellite Coffee.
Dineren als een bedelaar is in Amerika bijna onmogelijk. Dus ook voor ’t avondeten mag je hier best keizerlijk uitpakken. Onze tips: Zinc Wine Bar & Bistro, Restaurant II Vicino en Mannie’s Restaurant.
Vervoer
Albuquerque heeft een internationale luchthaven. In tien uur vlieg je van Nederland naar het hart van de Amerikaanse staat New Mexico.
Goed om te weten
Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans

Dennis is in Arizona en bezoekt het minder bekende Monument Valley. Daar vandaan rijdt Dennis door naar Colorado City een dorpje dat bekend staat om zijn extremistische mormoonse inwoners. Tijdens een gesprek met een ex-mormoon wordt het duidelijk dat deze gemeenschap niet op een cameraploeg zit te wachten.
alberquerque

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.