Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Afrikaburn

Afrikaburn, het kleine Afrikaanse zusje van het Amerikaanse Burning Man ! Één van de vetste, en volgens ons HET allervetste festival ter wereld! Officieel hoort Afrikaburn zelfs bij Burning Man en de magische sfeer die daar rond hangt wordt hier makkelijk doorgezet. En eigenlijk nog versterkt ook omdat het (nog) niet zo massaal is als de Amerikaanse broer.

Begonnen in 2007 met slechts 1000 mensen is het evenement inmiddels uitgegroeid tot een 6 daags-evenement met zo'n 7000 feestvierders. Gehouden op de Stonehenge Farm, die net naast het Tankwa Karoo National Park ligt, heeft het festival een prachtige plek midden in de natuur. Geïsoleerd van alles en dus volledig back to basic draait alles om de ervaring. In één woord: geweldig.

Het festivalterrein is een halve cirkel waarbij de binnenkring enkel mag worden betreden door mutant-vehicles. Voertuigen die op een bijzondere manier zijn verbouwd. Dit alles om de surrealistische wereld in tact te houden! Maar het meest speciale is toch wel het eindfeest waarbij het eindvuur dus wordt aangestoken! Naja, hoe dan ook kijk het filmpje maar gewoon! 
Eten
Op Afrikaburn kan je niets kopen. Dus zorg dat je voldoende eten, water en andere benodigdheden in slaat. En vergeet je weggeef en ruilwaar niet! Want op Afrikaburn deelt iedereen uit. Het geef-gehalte is hier het grootste gedachtengoed! Zo deelde onze Geraldine lollies uit, maar werd ze popcorn, drank en zelfs knuffels toegestopt. Maar nogmaals, SLA VOLDOENDE VOORRAAD in! Zo, zijn wij ook weer verantwoordelijk geweest bij BNN!
Vervoer
Een vlucht van Amsterdam naar Kaapstad heb je al voor €800,-. Met een beetje goed zoeken that is. Camper huur verschilt sterk per maatschappij en vaak valt er ook nog wel goed over te onderhandelen! Beetje moeilijk voor ons om hier dus een precieze prijs op te plakken! 
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart, april, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Rand
Taal: Zoeloe, Afrikaans & Engels
afrikaburn

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.