101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Artikel: Yves zet de volgende stap

  •  
19-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
129 keer bekeken
  •  
Het is weer dinsdag en dus verschijnt er vanmiddag om 14:00 uur weer een verse sessie voor jullie. Vandaag maken we een uitstapje naar Almere, want dat is de plek waar de artiest van vandaag vandaan komt. We hebben het over iemand die recent al bij 101Barz te zien was, maar dan als Talent van de Maand. We hebben het natuurlijk over Yves!
Ruim een maand geleden stond hij in de schijnwerpers van 101Barz toen wij hem opzochten in zijn hometown. Tijdens dat item kwamen we er al achter dat Yves geen doorsnee rapper is, maar iemand met ook veel invloeden uit de R&B. Op die manier brengt hij niet altijd een rauwe vibe met zich mee, maar vaak een gevoelige.  Daarnaast is hij een gretige jongen en dat moet hem naar succes brengen.
Dat zijn muziek niet altijd even rauw is en veel gevoelige snaren kan raken, is logisch gezien de naam van zijn laatste project: SADDERDAYS. Op die plaat rapt hij niet alleen, hij maakt muziek op allerlei manieren. ‘On my way home’-music, zo omschrijft hij het zelf. Hij raakt kan een ieder er op een diepe manier mee raken en werkt hard op weg naar zijn volgende werk en betere dagen.
Yves maakt al langer muziek, niet sinds dit jaar. Hij vertelt dat hij er al vanaf zijn veertiende mee bezig is en in 2016 verscheen zijn eerste eigen single al op Spotify. Lifestyle & Party is de naam van die track en toen combineerde hij het zingen en rappen al. Daarna dropte hij nog vijf singles, waarna het dus de beurt was aan SADDERDAYS.
Inmiddels is Yves getekend bij het label Left Lane Recordings, eigendom van Mr. Probz. Die partij zorgt voor de zakelijke kant van zijn creaties. De artiest werd ontdekt door Mr. Probz himself en daarna ging het snel. Binnenkort liggen er meer tracks in het verschiet, maar vandaag dropt hij eerst een sessie voor jullie. Vanmiddag, 14:00 uur!
Delen: