101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

TALENT VD MAAND: YVES

  •  
01-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
409 keer bekeken
  •  
Vandaag brengen we wat anders dan snoeiharde straatrap, want voor deze editie van Talent van de Maand gingen we langs bij YVES. Zijn pokoes brengen een ontspannen sfeer met zich mee met duidelijke R&B invloeden en een relaxte bounce. We checkten hem in Diemen waar hij wekelijks in de studio zit bij zijn label Left Lane Recordings.
Het label is opgericht door Mr. Probz en het is meer dan logisch dat YVES juist daar thuishoort: hij wisselt zijn wavy R&B sound af met bedachtzame bars. De Sadderdays-motion die hij creëerde met zijn EP is precies het tegenovergestelde van het begin van zijn interesse in muziek. In het item lopen we met hem rond door zijn home town Almere waar hij ooit op een pleintje begon te rappen met zijn matties. Hij liet zich toentertijd inspireren door de koning van punchline rap: Lil Wayne. Zijn sound is in de tussentijd geëvolueerd tot iets compleet anders.
YVES begon zijn muziekcarrière met een van zijn inmiddels vaste producers: Shy. Samen hebben ze hun gezamenlijke sound van nu gevonden. Het eerste nummer dat ze uitbrachten, was Lifestyle & Party in 2016. Drie jaar later waren beide artiesten getekend bij Left Lane Recordings en zodoende kwam er een visueel beeld bij het geluid.
Iets meer dan een week later kwam YVES weer met een clip. De track genaamd Dorpje is wederom geproduceerd door Shy en bracht weer een rustige sound met zich mee. Het nummer vertelt een verhaal en komt door de geanimeerde clip sterk naar voren.
In het afgelopen jaar teasede YVES ons meerdere malen door een aantal singles uit te brengen. Dit jaar werd zijn eerste EP een feit. De naam die drie jaar geleden door Shy werd bedacht en uitleg geeft aan YVES’ sound werd de titel van het project: Sadderdays.
Zijn stemgeluid en productie keuzes creëren een interessant geluid welke we in Nederland niet vaak horen. Ook het visuele aspect heeft YVES on lock met uitgedachte videoclips, wavy covers en steezy merch. Allround is het dus echt een vibe! Wil je meer weten over de persoon achter de muziek? Check het item dan op onze kanalen!
Delen: