Sfeerfoto van 101Barz
101Barz

101Barz

Elke vrijdag een nieuwe studiosessie opyoutube

101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland met wekelijks nieuwe video's op YouTube.
101Barz

Artikel: Young Ellens scoort hit na hit

22 mei 2020
  •  
leestijd 2 minuten
Vrijdag is een belangrijke dag in de week van de 101Barz-luisteraar en zo ook vandaag. We brengen je het weekend in met nieuwe muziek en vandaag komt er een bekende van de studio langs. Hij bracht al veel uit als artiest en besloot Rotjoch weer op te zoeken. We hebben het over Young Ellens!
De geboren Amsterdammer begon drie jaar geleden, in 2017, met het droppen van muziek. Zijn carrière echter, barstte een jaar later pas echt los. In het jaar 2018 scoorde hij hit na hit, met onder andere ‘Bella Ciao’, de remix van diezelfde song samen met Frenna, ‘Ik Zweer Het Je’ en ‘Señorita’. Het is slechts een greep uit zijn hits dat jaar.
In 2019 kreeg Ellens vervolgens problemen met justitie, maar daar kwam hij na korte tijd weer als een raket uit. Zijn track ‘First Day Out’ betekende weer een schot in de roos. In samenwerking met De Fellas-members Frsh, Geechi en Spens trad hij even later nog tweemaal succesvol naar buiten. De remix van ‘Tis Oke Mop’ en ‘Juppig’ bleken eveneens beide een hit.
Het zou te veel zijn om alle bangers van Young Ellens op te noemen, want dan blijven we nog even bezig. We springen dus naar 2020, het jaar waarin hij zijn eerste eigen EP online bracht op de streamingsdiensten. Hij vernoemde het naar zijn eigen rapnaam en dropte acht tracks. Hij werkt samen met 73depijp, MocroManiac, Chivv en Poke, maar met ‘Dior’ scoort hij ook solo een flinke hit.
In de studio van 101Barz kwam Young Ellens in al die tijd twee keer langs en nu maakt hij zich op voor zijn derde sessie. Het is alweer een jaar geleden dat hij solo kwam, terwijl hij enkele maanden geleden nog samen met Rotterdam Airlines de mic kwam blessen. Ellens steps his game up en dus is het weer tijd voor een nieuwe sessie van een nieuw niveau. Check het vanmiddag om 14:00 uur!

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA