101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Winne & Feis momenten bij 101Barz

  •  
14-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
333 keer bekeken
  •  
Winne Feis

Al meer dan 10 jaar op je beeldscherm!

Vanmiddag droppen we de nieuwe zomersessie van Winne & Feis. Een historisch moment omdat hun vorige gezamenlijke sessie geroemd wordt door hiphopliefhebbers van alle leeftijden. In het archief van 101Barz zitten meerdere pareltjes van deze heren. Ze dropten beiden een solosessie en Feis dook af en toe op in andere sessies om van zich te laten horen. Tijd voor een recap.
‘Mijn naam is Winne.’ ‘Mijn naam is Feis.’ Zo begon deze klassieker in 2007. Tot op de dag van vandaag behoort deze sessie tot een van de favorieten van veel hiphopliefhebbers in Nederland. Feis, volledig gekleed in het zwart, Winne in het wit en een beat van GMB die van begin tot eind vol gerapt wordt door beide heren. Een sessie die zelfs vandaag de dag nog vers in het geheugen zit bij andere artiesten. Zo refereerde Mula B naar deze sessie in ‘Donnie Bankoe Barkie’ met de line ‘Heb die Winne en die Feis’, vanwege de kleuren van de outfits. Ares geeft de invloed van deze sessie aan op zijn laatste single ‘Russian Spies’ met de line ‘Als een youngin’ zei ik alleen true shit sinds de 101-sessie van Winne en Feis’.
Op dezelfde dag dat de 101Barz sessie werd opgenomen, waren Winne & Feis ook te gast bij ‘Lijn5 Wat Anders’. Ze kregen een Jay Z instrumental voorgeschoteld die met hetzelfde gemak volgespit wordt door beide heren.
Winne kwam in de tijd dat zijn album ‘Winne Zonder Strijd’ uit kwam nog een keer langs bij Rotjoch. Gekleed in een Feyenoord-shirt met een matchende fitted cap geeft hij alvast een voorproefje wat mensen kunnen verwachten van het album
In 2012 kwam Feis in z’n eentje langs in de 101Barz studio. Op meedere beats geeft hij vijf minuten lang een kijkje in zijn leven door zijn verhaal te brengen zoals alleen hij dat kan.
Feis neemt wel vaker twee sessies op dezelfde dag op. Net als bij de 101Barz van Winne & Feis en de Lijn5 feestyle, kun je het weer zien aan de outfit. Broederliefde nam ook een zomersessie op in 2012 en dit was op dezelfde dag dat Feis de zijne kwam tapen. Broederliefde brengt een track met Feis en terwijl Feis zijn verse doet, hoor je de mannen van Broederliefde enthousiast de adlibs voor hun rekening nemen. 
In 2016 bestond 101Barz 10 jaar en om dat te vieren, was het tijd voor een Megasessie. Sevn Alias, Kevin, Latifah, Jozo, Jonna Fraser waren allemaal in de studio. Ook Josylvio, Hef en Feis performen een track aan het einde van deze sessie.
Het is misschien geen sessie, maar de Cyphers van 101Barz hadden minstens zoveel bars als de sessies. In het derde deel van deze reeks waren Scarface, Adje, Kleine Viezerik en Feis te horen. Midden in de winter staan deze artiesten rond een vuurtje die ze gestookt hebben hun bars te brengen en ze zijn ijskoud.
Vanmiddag om 16.00. De nieuwe sessie van Winne & Feis op je beeldscherm!

Meer over:

#magazine, ecktuh
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.