101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Wie zijn Vlekkeloos en OG vibez?

  •  
01-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
432 keer bekeken
  •  
loezo

En waarom klinken ze zo goed samen?

Vandaag komt de nieuwe sessie van Vlekkeloos en OG vibez uit en die combinatie werkt verbazingwekkend goed. Samen is het een hele originele mix van een zuidelijk accent op een duistere beat, die doet denken aan de gangster vibe van Mobb Deep. Voordat de sessie dropt, gaan we even terug. Wie zijn het? Wat deden ze? En waarom werken ze samen?
OG vibez beats circuleerden al jaren in de Nederlandse scene, maar hij bleef underground omdat hij kiest voor een sound die niet mainstream is. Als je eenmaal weet hoe OG vibez klinkt, dan herken je het meteen. Al in 2013 dropte hij al ‘Alles wat ik zie’ met Sepa en hij zette veel beats op Youtube. De groei van hiphop in het algemeen laat ook niches groeien. Dat gebeurde voor OG vibez toen Josylvio’s debuutalbum ‘Ma3seb’ uitkwam. De straathit ‘Oost West, Thuis Best’ liet zien dat het niet mainstream hoeft te zijn om door te breken. Sinds die tijd gooit Josylvio altijd barz op een OG vibez beat in zijn 101Barz sessies.
Vlekkeloos maakte geluid met de FunX Talent Rappers competitie, daar werd het al duidelijk dat hij veel zijn mars heeft. Daarnaast deed hij mee aan de Rotjoch Talent Night in 2017 en alle deelnemers kregen een blowout sessie. Hij kick z’n sessie gelijk af met een OG vibez beat die hij via Youtube had gekregen en dat is ook meteen de track die er het meest uitspringt. Die chemie klopt gewoon en dat was daar al goed te horen. Het is dan ook de meest bekeken blowout, samen met die van Cedje. 
Via social media vonden ze elkaar en blijkbaar beviel die blowout sound, waarna ze nauwer gingen samenwerken. OG vibez werd de eerste producer die Talent van de Maand was bij 101Barz. Even daarna brachten Vlekkeloos en OG vibez de track ‘Papito’ uit en waren ze samen te horen bij Barz4Barz.
Nu is het tijd voor een volledige Vlekkeloos X OG vibez sessie, in aanloop naar het project 'Botero' wat ze binnenkort samen uit gaan brengen. Botero is een Colombiaanse kunstenaar en wat in zijn werk naar voren komt is dat hij zijn eigen ding doet. Dat sluit mooi aan bij het project van OG vibez en Vlekkeloos.
Delen: