101Barz

Wie zijn er ditmaal te horen in de nieuwe WW-sessie?

  •  
21-12-2018
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
ww sessie

Vertrouwde namen en meer

Het is vandaag 21 december 2018 en dat betekent dat het, met de kerstvakantie voor de deur, tijd is voor de laatste 101Barz Studiosessie van het jaar. We zouden jullie niet met half werk achter willen laten en daarom is het zaak om het jaar uit te gaan met vuur. Vorige week was het nog the legendary Hef Bundy die verscheen op je beeldscherm, maar deze week is het een hele nation. Wilde Westen kwam langs in de studio en dan weet je hoe laat het is: Barz and energy.
Het overgrote deel van de team van Wilde Westen is al lang en breed bekend bij het grote publiek, maar toen kan het geen kwaad om per artiest weer even op te frissen waar je ze ook alweer van kent en wat hij onlangs deed.
Knaller
We openen met Knaller, zoals hij, gevolgd door Boegie ook de sessie van vanmiddag opent. De rapper bracht tijdens het jaar 2018 op zijn eigen naam vier tracks uit op de streamingsdiensten. De grootste hit pakte hij met de track ‘Skede Skede’, dat tevens het nummer was dat als laatst gedropt werd.
Ook was Knaller al tweemaal eerder te zien via de 101Barz-kanalen. Het is alweer acht maanden geleden dat de artiest werd verkozen tot Talent van de Maand van de editie maart en middels dat item kon je alvast wat beter kennis maken met de rapper uit Schilderswijk. Drie maanden later was het voor hem tijd om langs te komen voor een eigen sessie bij 101Barz. In de week dat Knaller tekende bij Wilde Westen kwam hij langs voor vuur.
Bartofso
De volgende rapper die voor de mic verschijnt is Bartofso alias Akkabouz. De artiest is acteif geweest tijdens het jaar 2018, met als klap op de vuurpijl zijn album 'Majin Bouz'. Het album werd goed ontvangen in de scene en met als hoogtepunt de track 'Extreem'. Op die tune is Bartofso te horen met 3robi en Mula B.
Een andere track die al tijden hard gaat is 'Mbila'. Die track staat op Akkabouz zijn album die hij in het jaar 2017 al uitbracht: 'Goeie Tijden Akkabouz'. Samen met Jozo wist hij een hit te scoren met een combinatie van een catchy hook en zijn eigen stijl in zijn verse.
3robi
Van 3robi verscheen kort geledne nog muziek toen hij zijn track 'Risico's' de wereld in bracht. In de bijbehorende clip draagt de rapper een kogelvrij vest en rijdt hij in een bepantserde wagen, om in het slot zijn bullets te lossen op enkele ook gewapende heren.
Sowieso is 3robi tegenwoordig een grote naam in de game. Hij was te horen op meerdere hits van de laatste tijd, waaronder 'Ik Zweer Het Je', 'Een Beetje' én een internationale samenwerking met de Franse rapper Lacrim op de track 'Dix millions de dollars'. 3robi heeft zijn eigen, unieke saus over zijn rapstijl en die hoor je vrijwel altijd terug.
Scarface
Scarface zagen we de voorbije maanden al vaker langskomen bij 101Barz. Zo werd er met ‘Scarface: De Documentaire’ een docu gemaakt over zijn verleden, heden en toekomst en verscheen kort erna ook zijn nieuwste studiosessie. Daarnaast tekende de rapper tijdens 2018 zijn contract bij Wilde Westen en daarom is ook hij vanmiddag te horen.
De échte comeback van Scarrie volgt echter tijdens de al benoemde sessie die hij kwam opnamen. Hij verscheen terug in de booth met een aantal nieuwe tracks voor de hiphopliefhebbers en deed de luisteraar daarmee hopen naar meer nieuwe muziek van zijn kant.  
LouiVos
LouiVos is de volgende rapper in de lijst. De rapper behoeft weinig introductie, maar toch zoomen we even in op waar we hem al van kennen. Met de tune ‘Ex’ stond zijn mogelijk grootste hit op zijn werk ‘Vostape Vol.1: Congo Johnny Depp’. In samenwerking met Webb creëerde Vos een hele hype.
Het laatste wat we hoorde van Louivos echter, dropte vandaag. Ditmaal geen EP of album, maar ‘gewoon’ een losse single. Solo is hij niet te horen op ‘Make Up Doos’, want hij heeft Kosso op de track gezet om er de laatste twist aan te geven.
Kingsize
De volgende en op een na laatste artiest die te horen is tijdens de sessie van vanmiddag is Kingsize. De rapper is er al sinds de geboorte van het label bij en is dan ook een vaste naam wanneer er gesproken wordt over WW. Niet alleen rapt Kingsize, ook is hij actief met het produceren van zijn eigen beats.
Kingsize is geboren in Den Haag, maar bracht inmiddels ook al behoorlijk veel tijd van zijn leven door in de studio van 101Barz. Hij kwam in allerlei settings langs voor een sessie, maar blonk zowel solo als met Wilde Westen uit.
Iliass
Rapper Iliass alias Iliasspara alias Iliass Sbe3 was tijdens 2018 wat minder actief. Op de streamingsdiensten verscheen alleen zijn wintersessie bij 101Barz die in februari van het jaar al uitkwam. Iliass werd destijds nog aangekondigd als het nieuwste onderdeel van Wilde Westen, maar inmiddels is hij al een bekende naam binnen het label.
De tracks waar we Iliass het beste van kennen echter, zijn de straattunes ‘Sbe3’ en ‘Constant Alert’. Op het laatst genoemde nummer is de rapper alleen te horen, maar op ‘Sbe3’ werkt hij samen met mede Wilde Westen-lid 3robi.
Mula B
De laatste naam die je zult horen in de nieuwe studiosessie is die van Mula B. De rapper uit de Schilderswijk, waar met 101Barz ook een documentaire over gemaakt werd, is al van meerdere grote hits bekend. Zo nam hij de track ‘Bandolero’ op en dat leverde hem zowel op YouTube als Spotify een groot succes op.
Ook in de studio van 101Barz boekte Mula al de nodige keren succes. Zo kwam hij in 2017 solo langs om Barz te spitten en kwam hij een jaar eerder naar de studio met zowel heel Wilde Westen als alleen LouiVos. Eén ding is zeker: wanneer Mula zich meldt in de studio is de energie aan.
Delen: