101Barz

Wie is Zwangere Guy?

  •  
22-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
GIE

Even wat aandacht voor hiphop van onze onderburen

Vanmiddag dropt de eerste sessie van Zwangere Guy en daarom helpen je even op weg. Zwangere Guy (spreek uit Zwangere Gie) oftewel ZG, is een Belgische artiest die in ons buurland veel geluid voor zichzelf heeft weten te creëren. In tegenstelling tot veel Belgische artiesten, rapt hij in het Nederlands. Vandaar ook dat hij bij ons langs kwam om te laten zien wat hij in huis heeft, check hieronder wat hij de afgelopen tijd heeft gedaan!
In de track ‘Gorik Pt. 1’, die we gister als #TBT hadden, laat Zwangere Guy zien dat zijn leven minder komisch is dan dat zijn naam doet denken. Hij vertelt over hoe zijn moeder in elkaar werd geslagen en hoe hij zich voelde in die tijd. Hij kampte met zelfmoordgedachten en werd paranoia. Hij zegt in het nummer ‘Beter Leven’ ook ‘’Zonder hiphop hing ik nu al jaren aan een knoop’’. Ook op de track 'Wie Is Guy' laat hij een vrij duistere kant van zichzelf zien en in de clip schiet hij o.a. een kamer vol met naakte mensen neer. Toch is het niet de bedoeling dat je medelijden met hem hebt, hij laat ook de leukere kant van het leven zien. 
Op zijn debuutalbum ‘Wie Is Guy’ laat hij veel verschillende kanten en stijlen zien, daaruit blijkt ook dat het beter met hem gaat.  Goed gaat het zeker, want Zwangere Guy kwam binnen op nummer 1 in de Belgische charts met zijn album ‘Wie Is Guy’. Met het album laat hij zijn emotionele kant zien, maar het bevat ook funky nummers en rauwere tracks voor tijdens optredens. Laten we kijken wat hij bij ons in de studio gaat doen. Morgen om 14:00 online!
Delen: