101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Wie is Ness?

  •  
05-12-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
635 keer bekeken
  •  
Ness 1

Leer het nieuwe 'Talent van de Maand' kennen

Eens in de zoveel tijd duikt er een uniek, zichzelf onderscheidend talent op in de wereld van de Nederlandse hiphop. 101Barz is hét platform voor dergelijke artiesten om zich te tonen én om die talenten te ontdekken. Iedere maand wordt er door de redactie dan ook een uitgepikt om hem nader te belichten in de reeks 'Talent van de Maand'. Ditmaal een jonge rapper die zijn sporen stukje bij beetje verdient; Ness.
De Poolse rapper is een onderdeel van de rapformatie DFG uit Zwolle. De afkorting staat voor ‘Dubbelfroesgang’ en de groep brengt geregeld muziek uit. Het laatste werk dat uit werd gebracht was begin november, toen het album ‘Kwijt’ werd gedropt. Namen die naast Ness terug te vinden zijn in de groep zijn: Goudi, Zero, Frodeau en Maki.
Niet alleen werkt Ness samen met zijn Zwolse collega’s, ook op het gebied van solowerk zit hij zeker niet stil. Zo bracht hij onlangs onder andere een eigen samenwerking aan met Don Ella, ook wel bekend als voetballer Eljero Elia. De naam van de track luidt ‘Collabo’. Eerder in het jaar werkte Ness ook al samen met een andere grotere naam in de game, namelijk Kaascouse. Samen kwamen zij met de tune ‘Complex’.
Wie aan Zwolse rap denkt, denkt uiteraard aan good old Sticks. Vorige maand ontving DFG de aanmoedigingsprijs ‘ De Gulden Banier 2018 ’ van de Zwolse wethouder van Cultuur Schuttenbeld en daarbij was ook Sticks aanwezig. “DFG is een stel creatieve jonge honden, met een eigen taal en beeld en een heel goed gevoel voor mysterie. Ze trekken je hun wereld in met hun muziek en uitstraling, ogenschijnlijk zonder dat ze daar extra moeite voor hoeven te doen”, sprak hij tijdens de uitreiking over de groep. 
De stappen die Ness zet, zet hij niet alleen via de streamingsdiensten en YouTube. Op zijn Instagram plaatst hij zo nu en dan wat Barz om aan het publiek te tonen wat hij in zijn mars heeft. Het aantal volgers van de rapper staat momenteel op 4.000, dus de komende maanden is het aan de artiest om zichzelf op de kaart te zetten bij het grotere publiek.
Dit bericht bekijken op Instagram
Dat start vanmiddag om 16:00 uur met zijn uitverkiezing tot ‘Talent van de Maand’. Check het en leer hem kennen!

Meer over:

#magazine, ness
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.