101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Video Gemist - Week 32

  •  
13-08-2018
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
MocroManiac dropt de video van de titeltrack van zijn album
Elke week zijn er meerdere video’s van Nederlandse bodem. Grote artiesten droppen visuals van nieuwe singles of tracks van hun laatste album. Opkomende artiesten bouwen hun repertoire op en laten zien wie ze zijn. Af en toe wat random ‘drops’, maar hier vindt je de releases van afgelopen week op een rij. Wil jij op de hoogte zijn? Dit zijn de video’s van vorige week die je volgens 101Barz gezien moet hebben.

MocroManiac – Maniac

Al jaren komt MocroManiac langs bij 101Barz in de studio en hij wordt door velen gezien als een van de beste rappers die ons land ooit gekend heeft. Alhoewel hij jaren in de game meedraait en meerdere tapes en featurings op zijn naam heeft staan, nog nooit was er een volledige album van Mani te luisteren. In juli kwam daar verandering in en bracht hij op vrijdag de 13 de van deze maand zijn debuut ‘Maniac’ uit.
De titeltrack van dit album is geproduceerd door Stray Bullets, die je kan kennen van meerdere producties voor o.a. Adje, Cho en Sepa. De videoclip is gemaakt door ‘Shotz Visuals’, onder regie van Solomon Kifle. MocroManiac’s buurt en mensen uit deze omgeving komen allemaal voorbij, terwijl Mani bars performed zoals alleen hij dat kan.

808 Milli – Domste Van De Klas ft. Jacin Trill & Cry

De naam van 808 Milli als producer is, mede dankzij het succes van Jacin Trill, binnen no time uitgegroeid tot een van de bekendere beatmakers die ons land rijk is. De vrolijke melodielijnen, de herkenbare ‘Emiel’-tag en dikke 808 drums maken direct duidelijk wie er achter de knoppen zit.
Nu is er de release van zijn EP ‘808’s & Friends’ en deze wordt bijgestaan door de videoclip van de single ‘Domste Van De Klas’ met Jacin Trill en Cry. Deze videoclip is gemaakt door Framez Productions en Bruno Rozet is verantwoordelijk voor de regie. Zoals de titel al doet vermoeden speelt de hele clip zich af in een school en vliegen de nodige anime-invloeden over je beeldscherm.

Mula B, Bartofso & Yung Felix – Waar Zijn Die Kechs

Mula kwam met ‘D2’, maar nu heeft hij weer een track gedropt die de clubs gaat hitten. De productie van de track  ‘Waar Zijn Die Kechs’ heeft de typische ‘Yung Felix’-saus en naast Mula B is ook Bartofso te horen op de track.
De clip is gemaakt door Azad Wastra die ‘Wolf Of Wallstreet’ geïnspireerde kantoorshots en zwembadshots met elkaar afwisselt. Mooie vrouwen, lilliputters en een baby-geit die rustig op Bart’s arm zit te chillen, zijn allemaal te zien in deze nieuwe video.

F.I. – Green Is Back

Capital F.I. maakt zich klaar voor de release van zijn album ‘De Eerste en De Laatste’. ‘Green Is Back’ is alweer de derde single van deze plaat die binnenkort het licht gaat zien. De track is geproduceerd door Eurosoundzz die je kan kennen van zijn werk voor Frenna, SBMG en Broederliefde.
De heren van Framez Productions zitten niet stil, want ook deze video is afkomstig van deze makers. De video is geschoten en gemonteerd door Thomas Beck en F.I. heeft zelf de regie voor zijn rekening genomen. Meerdere leden van Green Gang, maar ook andere bekenden uit Amsterdam Zuid-Oost, zijn te zien in de laatste video van F.I..

Jagu - Sheizderauf

Jagu dropt zijn videoclip 'Sheizderauf' en gebruikt beelden die PowNews maakten van zijn wijk. De rapper uit Venlo heeft een productie van ANBU-lid Jiri11 en de videoclip verscheen tevens op het kanaal van Anbu Gang. De videoclip is geschoten door Indigon. 

Anu-D – P.O.L. ft. Souhaila

De track kwam al eind vorig jaar uit en in de tussentijd bracht Anu-D zelfs twee EP’s uit. Toch besloot hij om een video te schieten bij de track ‘P.O.L’, wat staat voor ‘Pussy On Lock’ Op de track is ook Souhaila te horen, die je onder andere kan kennen van haar sessie met 3 of a Kind. De productie van de track is gedaan door Aizen Sama.De video is geschoten door Viddyclips in samenwerking met Anu-D.

Viccens – Macaroni Tijd

Op Victoire’s EP ‘Viccens’ stond de track ‘Macaroni Tijd’ als freestyle op een beat van Tobi Black. Geïnspireerd door de videoclips van underground artiesten die op het kanaal van WorldStarHiphop verschijnen, brengt hij de video uit op het kanaal van Victoire & Festus. Van de manier waarop de titel is vermeld tot aan de typische performance-shots, alles doet je denken aan de Worldstar-uploads.

DØS – HELL

Kaascouse is een label gestart met de naam ‘JATOG MUSIC’ en de eerste release is de track ‘HELL’. De 18-jarige DØSi is te horen op een productie van Chiraqxel en Indigon heeft wat trippy visuals gerealiseerd bij de track.

James Watts – Wifey

R&B in Nederland krijgt ook steeds meer shine in Nederland en James Watts is daar een goed voorbeeld van. De productie van zijn nieuwe single ‘Wifey’ staat op naam van Project Money. De Wind Imaging maakte de video waarin James Watts het hof maakt aan een dame in een ver oord.

Bryan MG – Avec Moi

Nog meer R&B. ‘Balançoire’ kwam vorige maand uit en nu is Bryan MG terug met alweer zijn tweede single genaamd ‘Avec Moi’. Net als zijn vorige is ook deze track geproduceerd door Yung Felix en wisselt hij Nederlands en Frans af gedurende de track.

TJ – Hok

Nieuwkomer TJ brengt zijn tweede videoclip van het jaar uit. Na ‘Fuck It’ is er de video ‘Hok’ die geproduceerd is door TwoTree Beats. Voor de videoclip schakelde hij de hulp in van Framez Productions. 
Zijn we video's vergeten? Meld het ons door een mail te sturen naar info@101barz.nl.

Meer over:

#video, 3.2
Delen: