101Barz

ARTIKEL: Webb gaat op zoek naar meer

  •  
23-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
WEBB ART WS
Van een throwback sessie gaan we vandaag alweer over naar een gloednieuwe. Nadat Kleine Viezerik je deed denken aan het verleden, is het nu weer tijd om vooruit te kijken. We gaan niet naar Amsterdam of Rotterdam, vandaag landen we in Den Haag en blikken we vooruit op de sessie van Webb.
Hij is een gewaardeerd onderdeel van de groep ODG uit Den Haag en represent de groep dan ook volop. Je kunt de naam van de groep ook kennen van Bartofso, die in het verleden behoorlijk wat muziek onder dit label uitbracht. Maar er is veel meer talent bij ODG en Webb is daar een groot voorbeeld van.
In zijn jongere jaren speelde muziek nog niet echt een hoofdrol. Webb keek naar de oudere jongens in de buurt en kreeg het een en ander mee van het gangleven. Daarna ging hij zich toch in muziek verdiepen. De boys uit de buurt hadden vertrouwen in zijn rapkunsten en pushten hem om er iets van te maken. That’s what he did.
In 2018 begon de wereld van muziek pas echt voor Webb. Met ‘Meer Dan’ en ‘Korte Metten’ dropte hij zijn eerste eigen tracks op Spotify en dat was het startschot voor meer. Bartofso gaf hem in datzelfde jaar een kans op zijn album ‘Majin Bouz’ en dat werd een succes. De gezamenlijke track ‘Dom’ groeide uit tot een banger en voor Webb het wist, werd zijn naam verspreid.
Op die manier kwam hij in 2018 ook bij 101Barz op de radar. Hij werd het Talent van de Maand in augustus van dat jaar en introduceerde zichzelf. In de jaren hierna was Webb niet héél druk met het droppen van tracks, maar wel had hij opnieuw een hit met Bartofso. ‘Vitesse’ is de naam van de aanstekelijke tune. ‘Cijfers’ is zijn laatste release, uitgebracht in 2020, dus ga die checken en wacht nog heel even op de sessie van morgen. 14:00 uur, be there!
Delen: