101Barz

WAWA maakt het waar

  •    •  
30-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
237 keer bekeken
  •  
In 2018 deed WAWA mee aan de competitie FunX Talent en sleepte de winst binnen door Ismo, MocroManiac en Murda te overtuigen. Hij hoeft niet te schreeuwen, maar je ziet dat dit WAWA's roeping is. Vorig jaar in Oktober benoemden we hem ‘Talent vd Maand’, maar nu is het tijd om die titel te ontstijgen. Vandaag waagt hij zich aan een Studiosessie. WAWA is in ieder geval klaar voor het volgende hoofdstuk – hij is notabene zelf de schrijver…
WAWA werd in Rotterdam geboren, maar verhuisde op jonge leeftijd naar België. Hier begon hij op zijn 11e te rappen. Onder zijn vroegere alias WAWABOY, was hij onderdeel van het HKFB-collectief, wat uit andere youngboys uit Aalst bestond. In de clip van ‘Die Money’ zien we hem al als 15-jarige uitblinken. Met zijn jeugdhelden Keizer, Negativ en Ali B in gedachten, ontwikkelt hij zich de volgende jaren als artiest en groeit hij uit tot een buurtheld!
Mede-Belg Bryan Mg ziet dat ook en nodigt hem in 2018 uit op zijn schrijverskamp. Daar bewijst WAWA bij het maken van ‘Bouge Ton Derriere’ dat hij ook hit-instinct heeft. Niet veel later sluit hij zich aan bij Bryan en Architrackz door te tekenen bij het Nederlandse label WeAreStriker.
Zijn deelname aan het 14e seizoen van FunX Talent was op aansporing van het label, al had WAWA zelf eerst zijn twijfels. Deze zullen onderhand weg zijn, aangezien hij zijn veelzijdige kwaliteiten heeft kunnen laten zien, de wedstrijd won en recent een miljoen views op YouTube aantikte met zijn medley uitvoering.
In 2016 maakte WAWA nog de track ‘Niet Lukken’ en drie jaar later kwam ‘Het Kan Lukken’ uit. Het plan zal ongetwijfeld zijn om deze ontwikkeling door te zetten en snel ‘Het Is Gelukt’ te kunnen maken. Met het wordt natuurlijk WAWA's hoofddoel bedoelt: een osso kopen voor zijn moeder en in een gekke whip langs zijn oude leerkrachten rijden die nooit in hem geloofden. Zijn aankomende EP zal een grote stap zijn in de goede richting. Hij beloofde ons al features van niemand minder dan Adje, Sevn Alias en Latifah, maar we gaan ons eerst verheugen op zijn Studiosessie! Vanmiddag om 14.00 gaat het gebeuren. Wees erbij…

Meer over:

magazine, #wawa
Delen: