101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Wat weten we al van Holendrechts Jboy?

  •  
31-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
354 keer bekeken
  •  
Jboy

Leer het nieuwe 'Talent van de Maand' alvast kennen

Eens in de zoveel tijd duikt er een uniek, zichzelf onderscheidend talent op in de wereld van de Nederlandse hiphop. 101Barz is hét platform voor dergelijke artiesten om zich te tonen én om die talenten te ontdekken. Iedere maand wordt er door de redactie dan ook een uitgepikt om hem nader te belichten in Talent van de Maand. Ditmaal een jonge rapper die zijn sporen stukje bij beetje verdient; Jboy.
De naam Jboy is nog niet heel bekend, maar is upcoming. Zijn nauwe band met JoeyAK zorgt ervoor dat hij op enkele tracks met hem terug te vinden is. De rapper uit Holendrecht is dan ook samen met Bright, Lucc, JayKoppig, Bigiedagoe en JoeyAK zelf te horen op de ‘Holendrecht Anthem’ op Joey zijn album ‘Luitenant’. Daar blijft het echter niet bij wat betreft Jboy, want ook op de ‘HHHK’-tape was hij te vinden. Op ‘Boonk Gang’, die eerder dan de EP zelf uitkwam, is hij samen met JoeyAK en Drechter te horen.
De artiest kon dan ook niet wegblijven toen Holendrecht onlangs langskwam bij 101Barz voor een studiosessie. ‘Dit is een film’, sprak Rotjoch zijn woorden en daar móést Jboy onderdeel van zijn. Nadat JoeyAK, Chievvo, Revv, JayKoppig, Johndo en Bright hun bars gespit hadden, verscheen Jboy naast Joey voor de mic.
Kijkend naar zijn solowerk, was er nog niet bijzonder veel te horen van Jboy. Er werden onder de namen ‘Geen Brain’ en ‘Traffic’ twee eigen singles uitgebracht door de rapper. Met respectievelijk veertienduizend en bijna achtentwintigduizend streams timmert de 24-jarige artiest aan de weg. Verder was Jboy ook te horen op de ‘RWINA’-tape die uitkwam omtrent de Nederlandse serie ‘Mocromaffia’. Met de track ‘Motorkap’ had hij daarop een aandeel, wederom met JoeyAK.
In de toekomst is het aan Jboy om zijn naam verder op de kaart te zetten en daar is hij dan ook actief mee bezig. Vooralsnog kwam er geen EP of album uit van de man uit Holendrecht, maar daar komt binnenkort verandering in. Er wordt gewerkt aan een debuut-EP van zijn hand.
Leer Jboy later vanmiddag tijdens de Talent van de Maand-aflevering van oktober beter kennen en kijk uit naar zijn EP!

Meer over:

#magazine, jboy
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.