101Barz

Wat was Jayboogz zijn road to rap?

  •  
02-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Jayboogz

Van voetballer tot artiest

Nadat aan het begin van deze week de studiosessie van Hella Cash Gang voor jullie dropte, is het nu weer tijd voor nieuwe muziek. De week is weer ten einde, het weekend staat voor de deur en daarbij hoort een verse sessie. Ditmaal gaat het om een rapper die nog niet bekend is met de studio van 101Barz, namelijk Jayboogz. De artiest dacht ooit voor een andere carrière te gaan, maar is nu fully op rappen.
In zijn jeugdjaren was Boogz namelijk actief als jeugdvoetballer. Hij doorliep delen van de jeugdopleidingen van Almere City, NEC en FC Utrecht, maar tot het hoogste elftal schopte hij het uiteindelijk nergens. Onzekerheid over zijn kwaliteiten blokkeerde zijn kans op succes in de sport, maar des te zekerder is hij over zijn skills in de rapgame. “In deze rapgame vind ik mezelf niet gewoon goed, ik ben een Nouri. Een ander soort talent”, sprak hij tegenover Puna gedurfde uitspraken. 
Het moment dat het rappen voor Jayboogz op professioneel niveau echt begon, vond plaats in 2016. De jonge artiest van Avalon Music, bij menigeen toen nog bekend als voetballer, bracht zijn eerste eigen single uit. ‘Vibin’ was de naam van zijn debuuttrack, waar ook direct een videoclip bij werd geschoten. Een jaar later bracht hij zijn eerste featuring naar buiten. In samenwerking met Eves Laurent en Chivv ontstond de track 'Roadside'.
Later in het jaar 2017 verscheen vervolgens het eerste album van Boogz. De rapper uit Amsterdam Zuid-Oost was kortstondig verbleven in Londen om zichzelf terug te vinden en daaruit verscheen dus zijn eerste grote muzikale werk. ‘Disappear’ is de toepasselijke naam ervan. De plaat telde tien tracks, met samenwerkingen met onder anderen Hef, Frsh, BKO en Kevin. 
Inmiddels, richting het einde van 2018, is Jayboogz actief gebleven met zijn muziek. Tijdens dit jaar bracht hij vier singles uit, naast de release van nog een album. Opnieuw kende zijn werk tien nummers, deze keer onder de naam ‘Nieuw Hoofdstuk’. Eves Laurent verscheen erop als featuring, net zoals namen als Sevn Alias en Chivv.
Met zijn nieuwe studiosessie voegt hij weer een hoofdstuk toe aan zijn repertoire. Wacht nog even af tot 16:00 uur en check it out!

Meer over:

#magazine, #jayboogz
Delen: