101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Wat maakt een Birdman album?

  •  
14-04-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
Birdman

Het album 'Ms. Gladys' van Birdman komt binnenkort uit

Na zeven jaar is het zover. Birdman kondigt eindelijk weer een solo-album aan. Niet dat je ooit het idee hebt dat Birdman weg was, want de originele ‘stunna’ weet zichzelf altijd wel in het nieuws te brengen. Flessen gooien op Lil Wayne, royalty’s niet uitbetalen of gewoon ongegeneerd stunten op Instagram. De man heeft in de afgelopen zeven jaar wel veel platen uitgebracht, maar deze waren altijd met andere rappers. Neem het album ‘Rich Gang’, ‘Like Father, Like Son’ of zelfs de oudere plaat ‘I Got That Work’. Dat laat je afvragen. Wat kunnen we verwachten van zijn album ‘Ms. Gladys’?

Een nieuwe geadopteerde zoon

De kans is groot dat Birdman weer een nieuwe rapper zijn zoon gaat noemen en een hoop gayshit mee gaat uithalen. Toen Birdman’s relatie met Lil Wayne niet meer op scharrelbasis was, werd Young Thug zijn nieuwe wifey. Thugga is inmiddels ook te druk met zijn eigen projecten, dus who’s next? Wie wordt de volgende rapper met wie hij de langste handshake ever zal instuderen? Wie gaat halfnaakt op een magazine-cover met hem knuffelen en hoe duur zal de chain zijn die hij cadeau geeft om deze traumatische ervaring te doen vergeten? 

All red everything

Sinds Birdman ergens in zijn carrière besloot om een Blood te worden, is alles rood in het leven van de beste man. Niet alleen zijn outje is drippin’, maar ook voor je rode Ferarri’s, Bentley’s en andere wagens staan terwijl er CGI duiven uit je jas tevoorschijn komen is gewoon another day in the life of Birdman. En als er vrouwen over de vloer komen? Juist, rode bikini’s voor iedereen. Wat voor rode items gaan we zien in de nieuwe video’s van Cash Money’s head honcho? Wij gaan voor de privéjet , een tank ( No Master P ) of fuck it, schiet gewoon een clip op Mars .

Handrubs

Dit heeft geen uitleg nodig, maar voor het beeld kun je hier , hier , hier , hier en hier klikken. Vooruit, nog eentje .

Ignorance

Hoor je ergens ‘Prrrrttt!’ in een track, dan kun je er van uit gaan dat het gevolgd wordt door de meest domme shit die je die dag gaat horen. Birdman is nooit geroemd om z’n teksten, of rapskills over het algemeen. Dit betekent niet dat het niet heerlijk is om hem te quoten. Zo laat hij in zijn track ‘Y U Mad’ horen dat hij een echte kindervriend is met een zin als ‘Shoot up everything except a school or a playground’, in ‘Stuntin’ Like My Daddy’ geeft hij aan dat hij van zelfstandige vrouwen houdt; ‘Got them hoes in the kitchen all cooking, paying bills’ en in Dej Loaf’s intro van ‘Blood’ probeert hij begrip te wekken voor mensen met een spraakgebrek door het volgende te zeggen: ‘Brackin’ in the bity, boolin’ with some bitches. Straight bleedin’’ 
 #zininmsgladys
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.