101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Wat heeft Chivv de komende tijd in petto?

  •  
19-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Chivv

Hij gaat verder dan alleen muziek

Bij een vrijdag hoort een nieuwe 101Barz-sessie en dat is ook deze week niet anders. Ditmaal is het een artiest die al meerdere malen aanwezig was in de studio, maar nog nooit alleen een sessie opnam. We hebben het over Chivv, de helft van SBMG. Ook vijf maanden geleden verscheen de Amsterdammer in de booth, maar toen werd hij bijgestaan door onder anderen zijn vaste kompaan Henkie T.
De sessie van toentertijd stond in het teken van een nieuw album van beide heren. ‘Metro 53’ kwam kort daarna uit en daarvan werd alvast een voorproefje van een klein kwartier gegeven. De plaat die vervolgens uitkwam kende met onder andere het eigen ‘Wagwan’ en de featuring ‘Gedrag’ met Lil’ Kleine enkele behoorlijke hits.
De besproken sessie echter, is mogelijk niet de bij het publiek meest bijgebleven keer dat SBMG langskwam. Ook vijf jaar geleden brachten zij een bezoek aan de studio en dat bracht een bijzondere energie. Inmiddels weten we wat voor een hit ‘Oeh Na Na’ geworden is, maar tijdens die studiosessie bevond die track zich nog in zijn begindagen. 
Chivv zelf houdt zich dezer dagen bezig met meer dan alleen muziek maken. Zo kondigde hij zijn project ‘Weinig Woorden Zeggen Veel’ aan, waarbij hij zich ook focust op zijn maatschappelijke belang. Hij ging als onderdeel van een plan om de jongeren te motiveren langs bij zijn oude basisschool om daar schooltassen uit te delen aan de kinderen. Tegelijkertijd richtte hij het platform ‘Un4gettablemusic’ op, want ook zijn muziek kan een motivatie betekenen. Op dat kanaal verschenen inmiddels ‘UN4GETTABLEBARZ 0,5’ en ‘UN4GETTABLEBARZ 1.0’, waarop Chivv kort maar krachtig rappend te horen is.
Het blijft nog even afwachten tot de volledige release van zijn ‘Weinig Woorden Zeggen Veel’-project, maar tot die tijd blijft het dus niet stil rondom de rapper. Houd niet alleen zijn muzikale verrichtingen in de gaten, maar keep your eyes  ook zeker op het steentje dat hij bijdraagt in maatschappelijk opzicht. 
Je geduld wordt vanmiddag om 16:00 uur beloond met een studiosessie!

Meer over:

#magazine, chivv
Delen: