101Barz

Wat bracht Rafello de rapscene al?

  •  
16-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
513 keer bekeken
  •  
Rafello

Van PunchOut naar Van Klasse

Het is vandaag weer vrijdag en dat betekent dat er weer een nieuwe studiosessie in aantocht is. Recent kwam Lauwtje langs in de studio met Esko in de back en nu is het tijd voor een volgend lid van het label Van Klasse. Het gaat om niemand minder dan Rafello. De Amsterdammer werd in het verleden al bekend onder de naam Raffaarlijk, waarmee hij meedeed aan de PunchOutBattles-competitie.

“Geïnspireerd door de New Yorkse Hip Hop van de jaren 90 ontwikkelde Rafello zijn manier van schrijven, rijmen en deliveren. Rafello’s voorkeur ging meer uit naar het competitieve aspect dan naar het muzikale aspect van Hip Hop”, wordt er op de eigen website van Van Klasse dan ook geschreven over de rapper. Zijn tegenstanders bij PunchOutBattles hebben ervaren hoe Rafello zich kan richten op het vlammen van zijn collega’s, maar hij kan veel meer dan dat.

Vandaag de dag namelijk, richt hij zich onder de naam Rafello volledig op het maken van zijn eigen muziek. Met zijn 28 jaar is hij ouder dan veel rappers in de game, maar zijn repertoire op Spotify is, vanwege zijn switch van battlerap naar pokoes, nog niet bijzonder vol. Zo bracht hij vóór 2018 nog geen eigen muziek uit, maar deed hij dat tijdens het huidige jaar driemaal. Eerst verscheen ‘Potus’ in samenwerking met Kingsize, gevolgd door zijn solotrack ‘Honkbalpoort’ en zijn laatste release betrof ‘Better Dayz’, een featuring met Snelle.

Kijkend op YouTube deed Rafello al veel meer dan zijn drie uitgebrachte tracks. Zo verscheen hij vorig jaar samen met Rotjoch, Priester en RBDjan in de studio van FunX om daar de Barz-challenge naar de studio daar te brengen. Verzekerd van zijn kwaliteiten opende Rafello te spitten op de beat. Geen gezang, maar pure Barz. Ook is hij het freestylen niet verleerd en is hij op het kanaal van Van Klasse zo nu en dan freestylend te horen op bestaande beats.

In de studio van 101Barz was Rafello ook al te bewonderen. Solo verscheen hij er nog niet eerder, maar indruk maken deed hij er al wel. Tijdens de Beats by Esko-megasessie kwam hij de studio onveilig maken met het indrukwekkende rijtje van Sevn Alias, Josylvio, MocroManiac, Adje, Jonna Fraser, Kevin, Keizer, Lauwtje, Crooks, Hef en Esko zelf. Cooltjes beseft hij de beat in de back, totdat Rafello zelf aan de beurt is. Met een uitstraling die even indrukwekkend is als zijn rap-skills brengt de Amsterdammer ruim anderhalve minuut aan rauwe rap, maar hiphop-Nederland is toe aan meer.

Luister daarom vandaag om 16:00 uur naar zijn nieuwe studiosessie en blijf hem volgen!

Meer over:

#magazine, rafello
Delen: