101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Miggs De Bruijn, al sinds The Next MC

  •  
18-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Miggs art 1

Sessies, videoclips en meer

Het is weer zo’n week waar elke echte liefhebber van 101Barz naar uitkijkt. Tijdens deze week namelijk, zullen er twee sessies verschijnen. Dinsdag knalde Snelle met zijn Wintersessie richting de trendinglijst, waar hij zich nu nog altijd in bevindt, en nu is het alweer tijd voor de volgende sessie. Je zag hem donderdag nog terug in de Throwback Thursday, maar nu is het voor Miggs de Bruijn tijd om weer een nieuwe legendarische sessie neer te zetten.
Ondanks het feit dat Miggs tijdens 2018 nog voldoende losse singles uitbracht, stond hij voor zijn doen weinig in de aandacht. Zijn laatste album stamt van 2015 en dan weet je hoe laat het is: stilte voor de storm. Het vorige jaar sloot Miggs de Bruijn goed af met zijn tune ‘Fxck 1 Record Deal’ in de op één na laatste week voor de jaarwisseling. Een goede basis voor een kickstart in 2019.
Wie Miggs de Bruijn niet erg bekend voor komt van zijn zelf uitgebrachte singles, kan hem nog kennen van zijn content bij 101Barz. Zo sprak hij tijdens zijn deelname aan The Next MC 2013 zijn wens uit om ‘ruggen te zien als een keeper’ en voor die kans ging hij in de studio van 101Barz volledig. Sinds het jaar van zijn deelname aan de competitie kwam hij maar liefst zesmaal langs in de studio en later vandaag volgt nummer zeven.
Behalve voor het opnemen van sessies kwamen 101Barz en Miggs De Bruijn al vaker in aanraking met elkaar. Zo werd er in samenwerking tussen beide partijen al eens een videoclip geschoten voor Miggs’ track met Skinny, genaamd ‘Ze Willen Weten’. Ook vond er in 2014 een interview plaats met de rapper. Op die manier leerde de fanbase de naar buiten toe rustige artiest beter kennen. Tot slot kreeg Miggs voor zijn Wintersessie uit 2016 een trophy overhandigd door Rotjoch. Zijn sessie bereikte de grens van een miljoen weergaven binnen drie maanden en daar moest bij stilgestaan worden.
Ondanks het feit dat er al een tijd geen album verscheen van Miggs De Bruijn, was het tijdens 2018 tot tweemaal toe wel tijd voor een EP. Eerst verscheen de zes tracks tellende ‘THE ONLY ONE’ en even later volgde ‘Ik Voel Me Net Kanye’, waarop vier tunes te horen waren. Naast deze twee werken verscheen nog een negental losse tracks van Miggs, maar in 2019 is hij ready voor action.
Vanmiddag om 16:00 uur verschijnt Miggs zijn nieuwe sessie. Check it en wacht op meer muziek van zijn kant!
Delen: