101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Waarom één keer luisteren niet genoeg is bij Riffi

  •  
01-11-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  
5b1264ecf56afccb9a41f0e8057a9d00.1000x1000x1

Als je Riffi een beetje kent weet je dat hij graag speelt met taal. De bij Ismo getekende rapper kwam in november 2016 in de game met zijn video voor ‘Opletten’, een track vol met dubbelzinnige lines.

“Ik moet trekken aan m’n verstand, heb het niet voor het kiezen.”

Opletten’ was de eerste release van een artiest getekend onder Ismo Music, maar het had ook zomaar heel anders kunnen lopen. 

Ismo was destijds op zoek naar nieuw talent en gaf workshops voor beginnende artiesten. Via een Instagram post kon je je aanmelden voor een sessie in zijn studio met daarmee de kans om gehoord te worden. 

"We doen koppig voor een rug, wie denkt er nog aan de armen"

Riffi zelf zat echter in een moeilijke periode. Hij had het financieel lastig en was verschillende instanties geld verschuldigd, het benodigde bedrag neerleggen voor een opname was daarom niet vanzelfsprekend.

Mede door advies van een goede vriend zocht Riffi toch een manier om het geld bij elkaar te krijgen. Zoals beloofd kwam deze opname terecht bij Ismo, die op zijn beurt contact met Riffi opnam voor wat waarschijnlijk een van de belangrijkere telefoontjes van zijn leven zou worden. De manier waarop Riffi speelt met taal was kennelijk goed bevallen en de kans om zijn eerste single uit te brengen onder Ismo zijn label was daar.

“Als ik doekoe in de car-tel en jij ligt daar op karton/Ben ik gul als Pablo al kost het me fucking car-ton”

Een kleine 3 jaar later heeft Riffi 4 succesvolle EP’s uitgebracht en 3 studiosessies gedaan, alle 3 goed voor meer dan een miljoen plays. Omdat ook deze sessies vol staan met lines die je waarschijnlijk pas beseft na een paar keer te hebben geluisterd hebben wij uit elke sessie de meest dubbelzinnige line voor je uitgelicht.          

“Jij 360P en ik HD/Jij ging van de vavo naar een fa2. Riffi komt eraan, beter breng ze H20/Enge woordkeuze, maar geen HBO”

Om 14:00 komt zijn nieuwste sessie online en ook deze is weer 100% gevuld met bars, check het op ons kanaal!

Meer over:

#magazine, riffi
Delen: