101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Waar moet je zijn op bevrijdingsdag?

  •  
03-05-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
Bovenaan

Alle hiphop-acts tijdens 5 mei op een rijtje

Donderdag is het zover. Het is niet alleen Bevrijdingsdag, maar ook Hemelvaartsdag. Dat betekent dat iedereen vrij is en lekker kan genieten van muziek en zon. Zo’n dag wil je natuurlijk optimaal benutten, daarom zijn wij zo aardig om even de hiphop op de Bevrijdingsfestivals op een rijtje te zetten.
In Utrecht kun je het Bevrijdingsfestival vinden bij Park Transwijk. Je komt aan bij Utrecht Centraal, pakt de tram naar Nieuwegein of IJsselstein en je rijdt er praktisch langs. De hiphopacts op dit festival zijn divers. Zo kun je lekker gaan op de combinatie van producer Dazzled Kid en Opgezwolle’s Sticks tijdens Dazzled Sticks, een bescheiden dabje zetten tijdens Sevn Alias of beuken op de grove teksten van Steen.
Het Bevrijdingsfestival in Almere bevindt zich midden in het centrum. Qua hiphop is er weinig te doen, maar aan het begin van de middag kun je Ronnie Flex even meepakken. Daarna kun je altijd alsnog de trein pakken naar een festival met wat meer hiphop.
In Zwolle vindt het Bevrijdingsfestival plaats in Park De Wezenlanden. Dit is een park net buiten de stad, maar aangezien het festival één van de beter bezochte Bevrijdingsfestivals is, kun je lekker de menigte volgen richting het terrein. I am Aisha, Dopebwoy en F1rstman staan op het hoofdpodium om het veld om te toveren in een dancehall-club. Sevn Alias en Tourist LeMC zijn twee werelden qua stijl, maar staan beiden op Podium Abbott tijdens dit festival.
Het festival in Haarlem is niet dichtbij het station, maar hier geldt hetzelfde als Zwolle. Gewoon lekker achter de rest aan lopen. In Haarlem staan Ronnie Flex & Lil Kleine en Fresku. Het enige nadeel is dat beide acts qua tijdslot elkaar overlappen, dus je kan niet de gehele show van beide acts zien.
In de hoofdstad heb je het Vrijland Festival. Dit festival vindt je in IJburg, in Amsterdam-Oost. Op het podium Bass 'N Beats is er een live-show van Zwart Licht, Zanillya en doen de mannen van GRIMEYARD een dikke set. In Geuzenveld, Amsterdam-West vindt je ' Het Amsterdams Verbond '. Hier heeft Bassline een stage en kun je Bokoesam, Yung Nnelg, Cho, FS Green, DJ Abstract en Vic Crezée checken.
In Het Malieveld in de buurt van het Centraal Station van Den Haag vindt je het Bevrijdingsfestival. Op de Sena Talent-stage kun je aan het eind van de middag shows checken van I am Aisha en Cho.
In het stadscentrum van Vlissingen kun je terecht voor het Bevrijdingsfestival van Zeeland. Diggy Dex staat aan het begin van de avond op het hoofdpodium en daarna kun je direct door naar de Sena Talent-stage voor een uur aan tracks van de broertjes Crooks en Hef.
Zoals elk jaar heeft Groningen de dikste hiphop-acts op Bevrijdingsfestival. In plaats van hier en daar een rapper te plaatsen op een podium, hebben ze een podium waar de hele dag rappers staan. De bij het grote publiek bekende acts Ali B en Typhoon staan op het hoofdpodium. De Sena Talent Stage is gevuld met de rappers die je moeder niet kent. Broederliefde, Sevn Alias, D-Double, Jonna Fraser, Lijpe en Yung Internet doen allemaal een set op dit podium. Dit wordt afgewisseld met rappers uit Groningen zelf. 
Delen: