101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Waar kun je Ella John van kennen?

  •  
17-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
ella

Wat krijg je als je dancehall, grime en hiphop in een blender gooit?

Vanmiddag droppen we weer een nieuwe Zomersessie. Deze keer is het Ella John die de mic sloopt in de booth tijdens haar debuut bij Rotjoch in de studio. Ze was in mei al ‘Talent vd Maand’ en heeft inmiddels haar tweede EP ‘Mad Ting’ gedropt. Hoog tijd om je even een overzicht te geven van wat Ella John de afgelopen jaren heeft gedropt.
Wat krijg je als je dancehall, grime en hiphop in een blender gooit? Zo zou je de sound van Ella John kunnen omschrijven. Ze groeide op in de Bijlmer en de wijk Wormerveer in Zaanstad en schrijft al sinds groep zes teksten. Tussen bezig zijn met muziek en serieus muziek uitbrengen, zit een groot verschil. Sinds een jaar geleden was er nog weinig van haar te vinden, maar inmiddels heeft ze al meerdere videoclips uitgebracht en twee EP’s.
De eerste EP die Ella John uitbracht was ‘Ofa’ en telt zeven tracks. Hierop voorspelde ze al op de intro-track ‘Rinnegan’ dat in 2018 mensen haar zouden leren kennen. Ze bracht bij meerdere tracks video’s en zo kwam ze ook op de radar van 101Barz. De redactie besloot om in mei de Zaanse rapper ‘Talent vd Maand’ te maken en haar op te zoeken voor een item.
Ze besloot de opvolger van ‘Ofa’ te droppen in juni. De titel van haar tweede EP is ‘Mad Ting’, waar ze ook een paar tracks van doet in de Zomersessie van vanmiddag. Deze EP telt, net als z’n voorganger, zeven tracks.
Geef deze tracks alvast een spin om in de stemming van Ella John’s eerste sessie te komen. Haar repertoire breidt in een snel tempo uit, dus houdt haar in de gaten.
Vanmiddag om 16.00. De nieuwe sessie van Ella John op je beeldscherm!

Meer over:

ella, #magazine
Delen: