101Barz

Vijf ideale combinaties voor Op Volle Toeren

  •    •  
02-11-2016
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
Op volle toeren

Welke combinaties zou jij nog willen zien?

Vanavond was de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Op Volle Toeren . Een programma waar Ali B met populaire rappers en oude muzikanten bij elkaar op bezoek gaat en elkaars tracks remixen. Dit programma is ook de reden dat je moeder Kleine Viezerik kent en dat zegt volgens mij genoeg. Het heeft lang geduurd dat Op Volle Toeren weer op de beeldbuis te zien is en sindsdien is de Nederlandse scene ook weer een stuk gegroeid. Bij het begin van het nieuwe seizoen is er weer ruimte om te speculeren wat er nog komen gaat, dus bij deze een paar combinaties die dope zouden zijn om in het programma voorbij te zien komen. 
Frenna & Huub van der Lubbe  
Huub van der Lubbe is de frontman van de band De Dijk . Deze man bracht Nederlandstalige blues tot grote hoogtes in ons kleine kikkerlandje en verkoopt tot op de dag van vandaag nog steeds zalen uit. In alles wat uit Huub’s strot komt, voel je de pijn die achter de woorden zit. Iemand met deze zelfde gave stond ook op in de Nederlandse hiphop in de afgelopen jaren, namelijk Frenna. De frontman van SFB kan emotioneel en met autotune doordrenkt zingen over stunten, merkkleding of de inhoud van je kluis . Deze onconventionele zangers zouden elkaars tracks perfect kunnen remixen. Een bluesversie van My Love of Paraplu van Huub van der Lubbe of een trapversie van Niemand In De Stad van Frenna, is iets wat elke muziekliefhebber’s leven zou verrijken.
Sevn Alias & Acda en De Munnik  
Acda en De Munnik zijn inmiddels uit elkaar, maar deze twee heren brachten gedurende hun carrière veel muziek uit met een duidelijk thema. Alle muziek van de mannen wordt geschreven uit het perspectief van de man en geeft de gedachtegang van de gemiddelde man weer. Praten ze over liefde? Dan relativeren ze de emoties zoals een man dat doet. Zet hier een rapper tegenover, dan kom je bij Sevn Alias en dan vooral zijn track Kifesh . Je kunt niet stressen om vrouwen, want voor jezelf zorgen staat op de eerste plek. Acda en De Munnik zouden het onderwerp van deze track een originele twist kunnen geven. Het refrein van Acda en De Munnik’s Als het vuur gedoofd is kan ook een andere context krijgen wanneer Sevn zijn hand eraan waagt.
Lijpe & Boudewijn de Groot

Boudewijn de Groot’s muziek wordt gekenmerkt door de kritiek die hij uit tegenover de maatschappij. Welterusten Meneer de President is daar een goed voorbeeld van en is tevens de grootste hit van Boudewijn. Binnen de Nederlandse hiphopscene is er ook een artiest die zich vaak uit tegen de sociale cohesie en dat is Lijpe. De problemen die Lijpe aankaart zijn van een andere aard, maar de twee artiesten zouden elkaar kunnen vinden in dit gemeenschappelijke goed. Er is nog een overeenkomst tussen beide artiesten, want beide schreven ze een ode aan hun moeder. Hoe goed zou Lijpe’s versie van Welterusten Meneer de President zijn? De nalatigheid van de Nederlandse overheid is een onderwerp wat Lijpe op het lijf geschreven staat. Waar Ik Morgen Ben van Lijpe leent zich ook perfect voor een remix van Boudewijn’s kant.
Jonna Fraser & Van Dik Hout
Van Dik Hout staat vooral bekend om hun liefdesliedjes. Deze popband schuwt het niet om hun zachte kant te laten zien als het gaat om hun emoties richting vrouwen. In hiphop heerst uiteraard een machocultuur, dus om deze band te mixen met een rapper lijkt een moeilijke taak. Toch is er één rapper die de laatste tijd lekker gaat die er geen moeite mee heeft om zijn gevoelige kant te laten zien. Jonna Fraser maakt gevoelige songs, die ook nog eens dansbaar zijn. Bijna alle tracks van elkaars repertoire zijn te remixen door de ander. Hoe dope zou een Jonna Fraser versie van Stil In Mij zijn? Caribische drums toevoegen en een nieuwe hit is geboren. Ik Kom Bij Je of Langs Je Werk zouden ook perfect zijn voor een remix van Van Dik Hout.
Wies Cave – Mula B & Louis
Wies Cave is wellicht de minst bekende Nederlandstalige artiest van het rijtje, maar er is een simpele reden waarom zij een aflevering moet krijgen met Mula B & Louis. Zij heeft namelijk een nummer die Waarom gebruik je die rotzooi heet en daar moet gewoon een remake gemaakt van worden door Mula B & Louis. Het komt ook nog eens goed uit dat de titel Domme Jongens zich zeker leent voor een oerhollands levenslied.
Delen: