101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Trobi gaat nu al internationaal

  •  
22-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1878 keer bekeken
  •  
TROBI ART WS
Vandaag kijken we weer eens een keer verder dan alleen de rap op tracks. Een nummer bestaat uit verschillende elementen en de beat is daar een essentieel onderdeel van. In de serie BPM gaan we langs bij producers om te kijken hoe zij werken. Ook maken zij tijdens de aflevering een beat, waarop JIJ weer je verse kan spitten!
De producer op wie we vandaag in zullen zoomen, is Trobi, ook bekend als Trobeats. De nog altijd jonge muzikant rolde in de wereld van muziek als DJ, maar ontwikkelde zich al snel ook tot producer. Trobi woont in De Lier, een plaats in Zuid-Holland en daar begon zijn muziekcarrière. Voor de kenners: op zijn kamer begon hij rond tienjarige leeftijd te werken op een Pioneer CDF-2000, een draaitafel.
Trobi liet zich uitdagen door zijn vrienden om een zo goed mogelijke beat te maken, terwijl de toen al bekende DJ Afrojack hem in die tijd de inspiratie gaf om dat te doen. Hij is een gedreven persoon en dat brengt hem naar succes in de wereld van de beats. Hij werkte al samen met meerdere artiesten, waaronder Ronnie Flex, Sevn Alias en over de grenzen ook Lacrim.
De track ‘4/5’ was de tweede die hij maakte. De tune staat op het succesalbum 'Nori' van Ronnie Flex en ging binnen een week al goud. Het was een voorbode voor het succes dat Trobi door de jaren heen nog zou krijgen. Samen met Sevn Alias en Mula B maakte hij in 2019 de track ‘Big Man’, een tune die inmiddels alweer bijna op 25 miljoen streams op Spotify staat.
Zoals eerder gezegd werkte hij dus ook over de landsgrenzen al samen. Hij kreeg de kans om met de Franse rapper Lacrim te werken en die kans greep hij met beide handen aan. Zo produceerde hij de beat van ‘Freestyle Boosta R4’, maar gebruikte Lacrim ook een beat van Trobi bij Rap Planet. De beat waarop hij daar spit, is tevens de beat waarop JoeyAK rapt in de track ‘Amiri’. Genoeg informatie voor nu, vanmiddag om 16:00 uur leer je Trobi nog veel beter kennen!
Delen: