101Barz

ARTIKEL: The Real Wave; een nieuwe stroming

  •  
06-10-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
152 keer bekeken
  •  
TRW ART WS
Wie Chivv is, weten we zo onderhand wel. De artiest uit de Bims is al meerdere keren neergestreken in Rotjoch’s studio en is al jaren een gevestigde speler in de game. We kennen hem natuurlijk nog van zijn SBMG-tijd waarin hij samen met de groep jaar in jaar uit hits uitbracht zoals: ‘Pull Up Game Strong’, ‘Mandela’, ‘Oeh Na Na’, ‘Laag/Boven’, ‘Hard Work Pays Off’, ‘4x Duurder’, ‘Youngbelegen’, ‘Lit’. Hiernaast zag je hem ook in een vijftal 101Barz sessies. Sindsdien is Chivv zijn eigen weg ingeslagen en is hij al meer dan een jaar solo bezig. Naast twee eigen sessies bij Rotjoch in de booth brengt hij muziek uit op zijn label Un4gettable Music waarop opkomende artiesten Chardy en Dior sinds kort getekend staan.

Wie de heren van The Real Wave zijn? Dat weten we echter nog niet helemaal, maar wat wel duidelijk is, is dat de jongens een opwachting aan het maken zijn met de tracks: ‘Diamonds VVS’ en ‘Cashito’. Laten we teruggaan naar het begin. Chivv en zijn vriend Oshadix zijn beide label eigenaar; Chivv van Un4gettable Music en Oshadix van OJ Fam Entertainment. Ze besluiten de krachten te bundelen. Samen besluiten de heren een plaat uit te brengen waar ze de youngins, die nog niet getekend en opkomend zijn, een kans geven. Deze visie komt ook weer terug in de naam, het gaat de jongens om een nieuwe stroming/wave. Bepaalde artiesten vallen onder Chivv’s label en anderen weer onder die van Oshadix waardoor er een goede mix van stijlen wordt gemaakt. Vanuit dit idee zal er binnenkort een plaat uitkomen.
Laten we dieper ingaan op de leden van de groep, wie zijn de heren en wat kunnen we verwachten op de plaat. In 2018 komt Chivv voor de eerste keer solo naar het BNNVARA-gebouw. Op dit moment is hij bezig met een project en geeft een voorproefje bij 101Barz. De Amsterdammer uit 1104 preached, spit hood bars en geeft Rotjoch een “Rotjoch101” chain cadeau. In het jaar dat hierop volgt brengt Chivv nog meer solo heat uit. Tracks als ‘Je Kent ’t Wel’ met Lil Kleine en Frsh, ‘Young Patron’ met KM, ‘Anoniem’ met Sevn Alias en D-double, ‘Moe’ en ‘Mucho Dinero’ doen het allemaal goed bij de luisteraars. Ze scoren elk meer dan een miljoen views op YouTube. In 2019 komt Chivv tot op heden voor de laatste keer langs bij 101Barz. Hij doet waar hij goed in is. Op de eerste beat preached hij en op de tweede gooit hij hood vibes. De sessie is een aankondiging voor zijn album ‘2 Borden, 1 Tafel’.
Sinds kort is Nederland weer een groep rijker, Figogang. Het vijftal is nog niet zo lang bezig als Chivv, maar zijn al wel bekend sinds 2017 door de hits ‘All Night’ en 'Mamacita'. De groep is flexibel en brengt club vibes, hood bangers, straat tunes en zang. Veel tracks halen meer dan een miljoen views op YouTube en de EP 'Salsa Drill’ wordt goed ontvangen. In 2020 komen de jongens langs bij Rotjoch in de studio. Ze zetten Hilversum op slot en blazen de sessie over een miljoen views heen.
Ocs en Chivv kunnen het goed met elkaar vinden en dit komt van pas want de jonge artiest staat getekend onder OJ Fam Entertainment. Naar eigen zeggen flikken ze het zonder major label en is deze groep de real wave. Ocs is nog maar sinds korte tijd bezig, maar timmert hard aan de weg. Zo’n come up zie je weinig en hij kan ook nog eens zingen, bars spitten en gangster love tunes maken. De jonge Amsterdammer heeft alles in huis en moet het hebben van zijn mysterieuze kant, hij houdt zijn identiteit schuil achter een masker. Ocs werkt al met de producers Oath en Gideonite die evenals de hoofdproducers worden voor The Real Wave. Door tracks als: ‘Out Of Town’, ‘Cashito’, ‘Voor Mij’ en ‘Diamonds VVS’ laat hij al van zich horen, maar wie hij echt is houdt hij nog even geheim.
Chardy is al een tijdje up and coming en staat om deze reden ook getekend op het label van Chivv. De Amsterdammer ziet talent in hem en hij is niet de enige. Aan het begin van 2020 wordt Chardy verkozen tot talent van de maand bij 101Barz. De track ‘Bitch Ni**as’ trapte zijn carrière af en nu staat hij ook op succesvolle tracks als ‘Mucho Dinero’ met Sevn Alias en Chivv. De Belgische artiest lijkt met de release dichterbij succes te komen en misschien is dit project wel wat Chardy nodig heeft.
Zoals corona uit het niets is gekomen, komt Saaff ook onverwachts. Met alle maatregelen van dien komt hij in 2020 voor een sessie bij Rotjoch bars spitten. Dit was niet de eerste keer dat hij actief was op het kanaal want op de ‘Barz 4 Barz’ special trapte hij de video af. Met drill en trap in de making kunnen we een unieke sound van hem verwachten op The Real Wave plaat.
De jongens komen gezamenlijk langs bij Rotjoch in de studio om te laten zien wie ze zijn en om een voorproefje te geven op The Real Wave plaat. Om 14.00 zijn ze te zien bij 101Barz. Check de youngins van de nieuwe stroming op de website of het YouTube kanaal en vergeet niet te abonneren.  

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen: