101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Zwarte Schapen

  •  
02-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
238 keer bekeken
  •  
Donderdag is weer aangebroken en dus maken we een stapje terug in de tijd. Vorige week stopten we bij Loonz in Rotterdam en deze keer gaan we door naar het zuiden. Jullie konden stemmen op Zwarte Schapen, Ali B en MC Fit en de eerstgenoemden kwamen als duidelijke winnaar uit de strijd. Daarom stranden we vandaag in Eindhoven.
Het hiphop-duo Zwarte Schapen bestaat immers uit twee Eindhovense rappers: Fresku en Kareemineel. Vooral Fresku liet en laat nog altijd veel van zich horen in de rapgame. Aan de andere kant dropte Kareemineel ook het een en ander solo, maar hij richtte zich vooral op de samenwerking voor het duo Zwarte Schapen.
In de tijd dat Kareemineel wél in zijn eentje pokoes dropte, was Spotify er nog niet om ze te streamen. Alles werd gedropt op YouTube, waaronder de tracks ‘Ka-Ree-Mi-Neel’, ‘Kareeminele Shit’ en ‘Het Is Over’. Ook werkte hij samen met andere namen, zoals Appa, Naffer en Lange Ritchie, maar zijn samenwerking met Fresku werd het grootst.
Fresku op zijn beurt, is al tijdenlang actief in de Nederlandse hiphopscene. Na zijn track ‘Brief aan Kees’ in 2008 ging het erg snel voor hem. Hij kreeg een contract bij Topnotch en kort daarna enkele onderscheidingen voor zijn muzikale werk. Vandaag de dag maakte hij nog altijd muziek, hele albums zelfs. ‘In Het Diepe’ is zijn laatste creatie, waarop ‘Laatste Van Mijn Soort’ en ‘Moeiteloos’ de blikvangers zijn. We kennen Fresku zijn stijl, vol emotie en kennis.
Maar wat bracht het duo nu daadwerkelijk samen uit? Hun muziek is doordacht en vaak maatschappelijk betrokken en dat brachten ze samen in een album. De plaat ‘Horen, Zien en Strijden Vol. 1’ staat niet op Spotify, maar wel in z’n geheel op YouTube. “Ik ben die rapper met een boodschap, muzikaal als Mozart, de onbekroonde koning, dus maak plaats klootzak”, opent Fresku het album op de track ‘Zak In De Stront’. Het is een voorbode voor de sessie bij 101Barz, welke je nu weer kunt checken!
Delen: