101Barz

#TBT - Zwart Licht

  •  
13-10-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
ZL2

De #TBT poll is gesloten. Deze week konden jullie kiezen tussen de sessie van Zo Moeilijk uit 2008 of de twee jaar oudere sessie van Zwart Licht. De stemmen zijn geteld en de Studiosessie van Zwart Licht gaat er met de winst vandoor. Voordat je deze sessie gaat checken frist 101Barz je geheugen nog even op!

In 2007 besloten rapper/schrijver Akwasi en producer Hayzee samen te werken onder de naam Zwart Licht. Een nieuwe rapformatie was geboren. Al snel sloot ook rapper Leeroy zich aan en deden ze in een jaar tijd meer dan 50 optredens. De grote doorbraak van de boys kwam door de nummers Fair Play en Wat Sorry (2008).

In 2008 tekende Zwart Licht ook bij het grote platenlabel TopNotch, waar ze in 2009 hun debuutalbum Bliksemschicht uitbrengen. In ditzelfde jaar zorgden Akwasi, Hayzee en Leeroy voor een legendarische 101Barz sessie die je vast wel is bijgebleven.

In 2010 kwam Zwart Licht met hun derde project: het album No Juju. Dit album telt ook een aantal featurings waaronder een met niemand minder dan de jongens van Zo Moeilijk. Een jaar later bracht zwart licht hun derde album genaamd Leeroy Draait Door uit.

In de jaren die volgden werkte de jongens vooral aan solo platen. Af en toe zaten ze nog samen in de studio en werd er hier en daar nog wat uitgebracht. Van grote projecten was geen sprake. Daar kwam in 2018 een eind aan want na 4 jaar bracht Zwart Licht dan eindelijk weer een album uit: Bliksem. Hier hoorde uiteraard ook een Studiosessie bij, deze verscheen begin 2018 op het 101Barz YouTube-kanaal.

Vandaag brengen we je een old school Zwart Licht sessie back naar je beeldscherm! Hij is vanaf nu te checken op het 101Barz YouTube-kanaal…

Delen: