101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Zware Jongenz

  •  
18-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
435 keer bekeken
  •  

Zware Jongenz sleepte deze week een overtuigende winst binnen. Nee, ze krijgen geen zetels, maar hun Wintersessie uit 2008 is vanaf nu weer te zien op het 101Barz-kanaal! Je ziet kopstuk Aiky samen met Afoe-L de mic begraven. Dit is Vlaardingen op je beeldscherm!

Zware Jongenz begint in 2007 als rap-collectief, maar ontwikkelt zich in korte tijd tot iets groters. Nadat Excellent onsuccesvol zijn album ‘Ex-Facta’ had gelobbyd bij verschillende grote platenlabels, komt hij uit bij Aiky, wiens ondernemershart sneller begon te kloppen. Op dat punt was hij nog eigenaar van een snackbar, maar hij ruilt de patat in voor platen.

Naast het uitbrengen van muziek van artiesten als Bollebof en Matarr, hield Aiky zich ook bezig met de legendarische ‘PunchOutBattles’. De verbale bokswedstrijden stonden aan de grondslag van het succes van bekende namen als Lijpe, Qucee, Nesim Najih, Kaascouse en EZG. In 2018 wordt er een punt achter het format gezet, maar Aiky beloofde ons recentelijk een comeback in zijn Ins & Outs interview.

Zware Jongenz heeft een breed- en veelbelovend roster, waarmee ze actief bezig zijn om de naam weer op te bouwen naar ongekende hoogtes. Met o.a. Miggs de Bruijn, Saiks, Chnzo, Chayo en Aiky’s eigen zoon Aitlie, zijn alle posities gedekt. Excellent is natuurlijk ook nog van de partij. Sterker nog, ze zijn samen aan een mysterieus concept genaamd ‘Bars over Bullshit’ aan het werken!

Van Aiky als artiest kunnen we nog een track met Saiks en Crooks verwachten, maar zijn focus ligt nu volledig op het ondernemen. Wel kunnen we hem vandaag weer als vanouds lyricaal in actie zien! Ga de Zware Jongenz sessie checken en vergeet niet alvast te stemmen voor de throwback van volgende week!...

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.