101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Zo Moeilijk

  •  
20-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
162 keer bekeken
  •  
ZM THUMB WS

De ‘Rafting Goods’ clash tussen Dion Masé en Zo Moeilijk is gewonnen door de boys uit Nijmegen! Vandaag brengen we Nosa en Roscovitsch terug naar je beeldscherm. Een sessie diep uit de archieven, Zo Moeilijk uit 2008!

Nosa, Rosco en producer Nikes kennen elkaar al vanaf de kleuterschool. In 2006 besloten ze de handen in een te slaan en brachten hun eerste plaat ‘Nosa Featuring Rosco – Zo Moeilijk’ uit. De opschepperige verhalen op jaren ’90 boombap beats werden goed ontvangen. De Nijmeegse crew begon langzamerhand hun stad op de kaart te zetten.

De boys uit de Keizerstad bleven niet onopgemerkt bij de grote labelbazen. In 2008 tekende Zo Moeilijk via Sticks een contract bij de Fakkelteitgroep, onderdeel van TopNotch. Al snel brachten ze hun album ‘Nijmeegse Modo’ uit onder het label. De clip van de titeltrack verscheen in 2009 op het YouTube-kanaal van TopNotch.

In 2011 kwamen de heren met hun tweede plaat. ‘Nieuwe Moves’ telt maar liefst 20 tracks en kent in tegenstelling tot het debuutalbum een hoop featurings. Onder andere Sticks, de mannen van Zwart Licht, James en DuvelDuvel leverden hun bijdrage aan dit album. De laatstgenoemde was ook te zien in de ‘Zo Moeilijk Studiosessie 2011’ waar de mannen uit Nijmegen dit album presenteerden.

Vervolgens gaan de mannen veelal solo aan de slag.
Rondom Nosa blijft het een tijd stil, maar in 2016 lijkt hij helemaal terug! Voor zijn solodebuut in 2016 kiest Nosa voor vertrouwt. Samen met Zo Moeilijk producer Nikes maakt hij het album ‘Novi’. Op de track ‘Novi Nove’ meldt ook Roscovitsch zich. De Zo Moeilijk reünie is een feit!

Deze week zag je Nosa nog in de ‘Rafting Goods Studiosessie’. De boombap sound die dit nieuwe collectief kenmerkt ligt Nosa vanzelfsprekend zeer goed. Old skool Zo Moeilijk tijden worden herbeleefd tijdens deze sessie.

Ook Roscovitsch heeft na de break van Zo Moeilijk niet stil gezeten. Hij laat al wat eerder, in 2013, van zich horen met een solo mixtape genaamd ‘Die Mode Tape’. Ook bundelt hij samen met Hayzee (Zwart Licht) zijn krachten: Deux Deux. Niet veel later volgt hun EP genaamd ‘Imperium’.

Vandaag brengt Barz de heren van Zo Moeilijk weer samen! Een nieuwe #TBT-sessie staat nu online!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.