101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Ziggi Recado

  •  
16-03-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
137 keer bekeken
  •  

Wa gwan? Het is weer tijd voor de wekelijkse #TBT-sessie van deze week. Niet zomaar een #TBT deze week, maar we brengen jullie die tropische sferen tijdens de laatste week van de winter. De speciale reggae battle ging tussen Ziggi Recado en Maikal X. Jullie hadden de touwtjes in hadden en konden je stem uitbrengen via onze socials. Massaal brachten jullie je stem uit. Uiteindelijk hebben jullie ervoor gekozen dat Ziggi Recado er met de winst vandoor is gegaan. De sessie uit het jaar 2011 is vanaf nu terug te vinden op het YouTube kanaal van je favoriete channel: 101Barz!

Als je Ziggi Recado hoort dan hoor je direct de tropische, Caraïbische vibes. Niet heel vreemd ook, want de geboren Rotterdammer groeide op in het Caribisch gebied. Het eiland Sint-Eustatius was de thuisbasis voor de artiest. Hier werd hij opgevoed door zijn grootouders. De grootouders van Ziggi waren zevendedagsadventisten en bezochten dus met grote regelmaat de kerk. Heel vreemd was het niet dat Ziggi uiteindelijk bezig ging met muziek, want zijn oma speelde binnen de kerkelijke gemeenschap de piano tijdens diensten. Het duurde dan ook niet lang voordat hij zelf een instrument op zou pakken. Geïnspireerd door zijn oma begon hij op 6-jarige leeftijd met het spelen van de drums. Net als zijn oma begon ook Ziggi te spelen bij het kerkkoor. Daarnaast speelde hij ook in een drumband bij de lokale scouting vereniging. Een aantal jaar later, op zijn twaalfde, verhuisde de jonge Ziggi naar Aruba.

Op een 18-jarige leeftijd koos Ziggi ervoor om naar Nederland te verhuizen om een studie computerwetenschappen te volgen. Via bekende hier in Nederland kwam hij uiteindelijk terecht in een studio. Na een korte tijd tekende hij ook een platencontract bij het label: Rock ’n Vibes Entertainment. Onder dit label bracht hij in 2006 zijn debuutalbum uit. Het project kreeg de naam ‘In Transit’. Het album deed het goed en stond zelfs 4 weken in de top-100 albums in Nederland. Niet gek ook, want op dit project stond de razend populaire single: ‘Need to tell you this’. Niet alleen in Nederland wist Ziggi de aandacht te trekken, maar ook in het buitenland wist hij de aandacht op zich te vestigen. Het album zorgde ervoor dat Ziggi in de jaren daarop non-stop kon touren.

Drie jaar na het uitbrengen van zijn ontzettend succesvolle debuutalbum komt Ziggi met het vervolg. Zijn tweede album krijgt de naam Ziggi Recado. Hij weet met dit album door te pakken op het vergaarde succes van zijn debuut plaat. Hij staat ook met dit album weer een aantal weken in de album top 100.

In het jaar dat daarop volgde brengt Ziggi onder eigen beheer nog twee projecten uit. Beide projecten krijgen de naam: ‘Liberation (2.0)’. Twee jaar later brengt hij zijn laatste project uit tot op de dag van vandaag. Het krijgt de naam: ‘Therapeutic’. Sindsdien is het qua projecten vrij stil, maar hij brengt hier en daar nog wel een single uit maar alleen als ft.

Het is dus even afwachten of nog eens solo materiaal krijgen te zien van de getalenteerde artiest, maar we hebben in ieder geval voor nu zijn classic-sessie uit 2011. Vanaf nu weer te bekijken op ons kanaal! Ga het checken.

Delen: