101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Zieke Zuiden

  •  
30-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
342 keer bekeken
  •  

Het is weer donderdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe throwback sessie. De afgelopen weken hadden we Amsterdam en Rotterdam vaak vertegenwoordigd in de studio, maar vandaag springen we naar een ander deel van het land. Het zuiden is in the building!

Wanneer we het over het zuiden van ons land hebben, gaat het natuurlijk over de rapformatie Zieke Zuiden. De groep was niet zoals we een label van tegenwoordig kennen, maar meer als een beweging. Je hebt het Hoge Noorden, Verre Oosten, Wilde Westen en vandaag zie je het Zieke Zuiden op je beeldscherm.

De beweging was een oorspronkelijk idee van Skenkie, een rapper uit de buurt van Eindhoven. Al snel vond hij genoeg animo om het zuidelijke deel van het land te representen, maar daarover later meer. Skenkie bestempelt zichzelf als ‘een vaardige rapper’ en die titel doet hij eer aan in de studio van 101Barz. Niet alleen heeft hij duidelijk nagedacht over zijn teksten, ook treedt zijn flow vloeiend binnen. En de sessie van Zieke Zuiden was voor hem niet de enige gelegenheid om langs te komen, want dat deed hij later ook nog zonder de formatie.

De meest bekende member van de beweging lijkt Fresku te zijn. Hij verschijnt soms in de gedaante van een rapper, soms in die van een filosoof en vandaag de dag is bekend bij een breder publiek dan alleen liefhebbers van hiphop. Ondanks dat blijft hij actief in het maken van muziek, want ook in 2020 dropte hij weer een album. Op ‘In Het Diepe’ toont hij opnieuw buitengewoon lyricaal te zijn, het rappen nooit te verleren en in te kunnen spelen op de gevoelens.

Maar het Zieke Zuiden kent nog veel meer leden dan Skenkie en Fresku. Namen als Kleine Jay, Ad Rem, Killian en Per.Verz waren die dag ook aanwezig in de studio. Samen vormen zij een geluid dat niet vaak langskomt bij 101Barz. Reserveer daarom wat tijd, want het Zieke Zuiden verschijnt talrijk!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.