101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Wu-Tang Killa Beez

  •  
01-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
223 keer bekeken
  •  
WTKB WS

De #TBT van deze week was fully Wu-Tang Clan inspired: De Wu-Tang Killa Beez VS Killah Priest! De Wu-Tang Killa Beez kwamen als overduidelijke winnaar uit de bus, dus vandaag neemt Barz je mee naar 2009! Ey!

De Wu-Tang Clan is een hip-hop collectief die zijn oorsprong vindt in Staten Island, New York. Ze worden beschouwd als een zeer invloedrijke groep binnen de hip-hop aan de eastcoast van de States. De Wu-Tang Clan kreeg lokale bekendheid in ’93 met de track ‘Protect Ya Neck’. Later dat jaar brachten ze hun debuutalbum ‘Enter The Wu-Tang’ uit. Het album wordt tot op heden

In 2008 kwam een van Wu-Tang’s original members GZA tijdens een internationale tour al langs voor een Studiosessie. 101Barz bestond op dit moment nog maar twee jaar en Rotjoch wist de legendarische Wu-Tang’er op je beeldscherm te krijgen. Voor de jongere generatie rinkelt er misschien niet direct een belletje bij het horen van de naam GZA, maar voor de liefhebbers van hiphop uit de jaren ’90 gaat het hart sneller kloppen als ze alleen al denken aan deze iconische artiest.

Rotjoch nodigde in 2009 drie Wu-Tang affiliates (A.K.A. Killa Beez) uit in de Studio om de real hip-hop uit New-York te presenteren aan het Barz-publiek. Nadat eerder Killah Priest en dus GZA te gast waren, was het dit keer de beurt aan Beretta 9, Rugged Monk en Shabazz the Disciple. De groep bracht in verschillende samenstellingen ook albums uit, waarvan het album 'The Sting' uit 2002 het bekendste is.

In een ruim 10-minuten durende sessie springen de mannen om-en-om op de beat en droppen ze freestyle na freestyle. Een sessie zoals er niet veel zijn. Check hem, nu op ons kanaal!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.