101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Winne

  •  
09-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
Vandaag zijn we weer terug met een throwback sessie. De afgelopen weken waren jullie er twee per week gewend, maar aanstaande vrijdag staat er weer een nieuwe studiosessie voor jullie gepland. Daarom wordt de dinsdag geskipt en gaan we weer enkel en alleen terug naar de good old throwback thursday.
De laatste throwback die we brachten was die van Green Gang, waarna jullie de keuze hadden tussen enkele Rotterdamse rappers. Winne, Eddy Ra en U-Niq waren de opties voor deze week. Met bijna tachtig procent van jullie stemmen was het duidelijk wie jullie deze week op jullie beeldscherm willen: W.I.N.N.E!
Winne kwam vaker langs in de studio van 101Barz, soms solo en soms samen met andere artiesten. Vandaag hebben we het over een solo-sessie. Je weet wel, die ene in het groen met het Feyenoord-shirt. De rapper schreeuwt het Rotterdammer zijn uit, is daar trots op en andersom zal de stad ook trots zijn op hem.
De rapstijl van Winne hoeft nog maar amper uitgelegd te worden. Hij is een grote naam geworden binnen de Nederlandse rapscene met zijn beheerste flow en intelligente lyrics. Hij is niet iemand die voortdurend over de straat rapt, maar vooral ook over het grijpen van kansen en zijn eigen kwaliteiten op een filosofische wijze.
De sessie van vandaag was pas de tweede van Winne bij 101Barz, nadat hij eerder met Feis – rest in peace – langs was gekomen. Zijn nieuwe album ‘Winne Zonder Strijd’ kwam er destijds aan, waar onder andere ‘Lotgenoot’, ‘W.I.N.N.E’ en ‘Zegevieren’ met Feis op stonden. Vandaag duik je terug in die tijd, go check it out!
Delen: